Ronaldo saigraču iz Juventusa poručio: "Da sam Brazilac, Brazil bi imao još pet naslova"

Portugalac samouvjeren

Ronaldo saigraču iz Juventusa poručio: "Da sam Brazilac, Brazil bi imao još pet naslova"

E. Škorić

Danilu, nogometašu koji je iz Manchester Cityja ovog ljeta prešao u Juventus, Cristiano Ronaldo je rekao kako bi s njim Brazil osvojio pet svjetskih prvenstava.

Danilo je s Ronaldom igrao u Real Madridu, a sada s Portugalcem svlačionicu dijeli u Juventusu. Upravo je brazilski bek otkrio kako mu je Ronaldo jednom prilikom rekao da bi Brazilci imali dodatnih pet naslova prvaka svijeta da on predstavlja tu zemlju.

"Ronaldo i ja se poznajemo od Reala, a lijepo je da opet mogu da igram s njim. Rekao mi je da bismo osvojili još pet svjetskih prvenstava da je on igrao za Brazil", otkrio je Danilo.

Brazil je osvojio više svjetskih prvenstava od bilo koje druge nacije - pet - a ga Italija i Njemačka sa po četiri trofeja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Cristiano Ronaldo nema titulu prvaka svijeta s Portugalom, ali je 2016. osvojio Evropsko prvenstvo i za svoju zemlju je postigao čak 98 pogodaka. Posljednja tri dao je nedavno u pobjedi nad Litvanijom (6:0) u kvalifikacijama za Euro 2020.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Da si Brazilac nikad ne bi bio prvak Evrope.
3 0
Hooruk
To nije ni teoretski moguce jer se svjetsko igra svake 4 godine i za pet svjetskim ti treba 20 godina karijere.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi