Scene iz noćne more za slavnog Ronalda - Ni sanjao nije da će doživjeti ovakve stvari
Foto - EPA

Traži se odlazak

Scene iz noćne more za slavnog Ronalda - Ni sanjao nije da će doživjeti ovakve stvari

Midhat Šljivak

Legendarni Ronaldo Nazario postao je 2018. godine vlasnik španskog Valladolida i obećao je velike stvari po dolasku u klub. Ništa nije ispunio i navijači protestima traže njegov odlazak.

Ronaldo Nazario jedna je od najvećih fudbalskih legendi svih vremena. O njegovim fudbalskim kvalitetama suvišno je trošiti riječi, a u proteklim godinama se čuveni Brazilac pokušava ostvariti i kao biznismen.

Među poslovima u koje ulaže je i fudbal. On je 2018. godine kupio ekipu Valladolida i obećao je lijepa vremena za ovaj klub.

"Prošao sam kroz brojne faze u fudbalu kako bih se pripremio za ovo. Fudbal je strast. Želim izgraditi najbolji mogući tim i transparentno ćemo davati informacije javnosti", poručio je Ronaldo na dolasku.

Međutim, nije se previše toga ispunilo. Valladolid igra u drugom rangu španskog fudbala i ovu sezonu je počeo katastrofalno i tek je na 18. mjestu tabele.

Oglasi

Zbog toga su navijači odlučili izaći na proteste. Traže odlazak Ronalda iz kluba i na protestima ispred stadiona Jose Zorrilla su poručili.

"Pet godina laži. Na ivici smo ambisa i dosta nam je", poruka je navijača.

Ronaldo se za sada ne oglašava o dešavanjima u klubu. On ima drugih obaveza i mnogo je više posvećen ekipi Cruzeira čiji je vlasnik postao 2021. godine.

U ovaj tim je već investirao 70 miliona eura. To je još više naljutilo navijače Valladolida koji samo želje ispunjenje datih obećanja.

Valladolid je u pet odigranih kola ove sezone ostvario samo jednu pobjedu, imaju i jedan remi, te tri poraza.

Top Komentari

Ss.ba
Nije mi jasno ko moze povjerovati u ekonomske sposobnosti brazilca. A pogotovo Ronalda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi