UEFA bi trebala biti oprezna: Rumuni se plaše da će Islanđani lažirati testove pred meč baraža

Sve je moguće

UEFA bi trebala biti oprezna: Rumuni se plaše da će Islanđani lažirati testove pred meč baraža

E. Škorić

Predstavnik Rumunskog nogometnog saveza strahuje da će rumunskim igračima po dolasku na Island biti dijagnosticirana koronavirus, odnosno da će Islanđani pokušati da ih prevare.

Island i Rumunija sastat će se u polufinalu doigravanja za plasman na Evropsko prvenstvo u četvrtak navečer u Laugardalsvölluru.

Rumuni danas putuju na Island i na aerodromu u Keflaviku odradit će testiranja na koronavirus.

Andrei Vochin, jedan od čelnika rumunskog nogometnog saveza, plaši se da će doći do određenih prevara kod testova i da će na taj način Islanađi pokušati da eliminišu Rumune u borbi za Euro.

"Islandska vlada ima svoja posebna pravila, za razliku od Austrije gdje je Rumunija igrala posljednju utakmicu u gostima. Na Islandu svi moraju ponovno raditi testiranje (nakon što odrade testiranje prije polaska iz Rumunije) koji organizuje islandska vlada. Laboratorij koji obrađuje testove nema nikakve veze s UEFA-om", rekao je Vochin.

Vochin je rekao da su svi u nordijskim zemljama bili tako iskreni, ali opet smatra da postoji šansa da im se priredi nešto neočekivano. Ukazao je na poznati remi između Švedske i Danske 2:2 na Evropskom prvenstvu 2004., koji je doveo do toga da obje selekcije prođu dalje, a žrtva je bila Italija koja je ispala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vochin je to spomenuo i kad je fizioterapeutu Slovanu iz Bratislave na Farskim otocima dijagnosticirana korona, pa je domaći tim iz Klaksvika prošao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Vidjeli smo kako je bilo na Farskim otocima, gdje su pravila ista kao na Islandu. Vidjeli smo što se dogodilo kad je stigao Slovan Bratislava, jednom od gostiju je test pokazao pozitivnost, pa su izgubili 3:0. Kad su se vratili kući i opet testirali, čovjek koji je bio pozitivan imao je negativan test".

Top Komentari

snupi
Ja glupog pravila za testiranje.Zar UEFA nije mogla naci nacin da se izbjegne mogucnost manipuliranja sa ovim testovima. Uostalom smatram da je ova corona iskoristena za manipulaciju u gotovo svim sferama zivota. Testirati bi trebalo samo one sa simptomima.
8 0
AsmirM
A da Island gostuje u Rumuniji oni bi njima smjestili , ionako Island dobija. Igraju kao mi nekada dok smo se borili za SP za Brazil.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi