Potresna ispovijest mlade italijanske zvijezde: Razmišljao sam o tome šta ćemo danas jesti

Scamacca dao dirljiv intervju

Potresna ispovijest mlade italijanske zvijezde: Razmišljao sam o tome šta ćemo danas jesti

Edmir Škorić

Gianluca Scamacca, talentovani italijanski napadač, dao je jedan jako dirljiv intervju za Sportsweek koji izlazi u sklopu La Gazzette dello Sport.

U italijanskim medijima Scamacca se naziva "lošim momkom" zbog impresivnog fizičkog stanja i brojnih tetovaža koje prekrivaju njegovo tijelo. Ali italijanski nogometaš izvan terena potpuno je druga osoba, skroman dječak prepun snova, čija će vas povijest možda natjerati na razmišljanje.

Mladi napadač Genoe je govorio upravo o tome kako su mu ljudi često sudili na osnovu samog izgleda.

"Kažu da sam lud jer sam tetoviran i da sam arogantan jer sam sa 16 godina otišao iz Rome da igram u PSV u Nizozemskoj. Neko me čak nazvao negativcem jer se mijenjam na terenu, a ja samo igram da pobijedim", rekao je Scamacca.

U sljedećem dijelu razgovora Scamacca se osvrnuo na teška vremena svog djetinjstva, kada je odrastao u predgrađu Rima u siromaštvu.

"Moj je tata radio kao vozač šlepera, a mama je bila frizerka, ali tada su je otpustili i brinuli se o kući. Dobili smo socijalni stan koji nam je oduzet kad sam počeo zarađivati dok sam igrao nogomet. Ponekad kod kuće nismo imali vode ni struje. Dok sam išao u školu, razmišljao sam o tome šta ćemo danas jesti", dodao je Scamacca.

Oglasi

Porede ga sa Zlatanom Ibrahimovićem, a on nema ništa protiv da igraju zajedno u Milanu.

"Mislim da je za najboljeg mladog igrača da što više uči od iskusnijih igrača. A naravno, ako odete u momčad u kojoj se zamjena jednom majstoru od 39 godina, to mi uopšte ne smeta. To je za mene poticaj. Igram Seriju A i vidim samo dobre stvari. Postoje mnoge glasine o mojoj budućnosti, a ja kao i mnoga djeca sanjao sam o tome da zaigram tamo - u Milanu".

Scamacci ove sezone ide jako dobro u klubu koji vodi Davide Ballardini. U 24 utakmice u svim natjecanjima postigao je već devet golova i dvije asistencije. Proslavio se i nastupima u dresu mladu italijanske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Povezivao se i sa Juventusom, ali čini se da mu je Milan ipak najdraži tim u Italiji. Zanimljivo da će baš sutra Milan biti domaćin Genoiu u meču koji počinje u 12:30 sati.

Upravo na spomenuti meč Milan - Genoa MaxBet nudi široku ponudu i sjajne kvote, a možete sve pronaći OVDJE. Takođe, zapratite MaxBet na Facebooku i Instagramu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
I ja eo citav dan notam šta bi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti