Sve više klubova želi Džeku: Inter dobio ozbiljnu konkurenciju u Seriji A

Napoli prati Dijamanta

Sve više klubova želi Džeku: Inter dobio ozbiljnu konkurenciju u Seriji A

Edmir Škorić

Inter nije jedini klub koji želi da dovede Edina Džeku.

Inter već neko vrijeme radi sve da bi doveo Džeku, ali Roma nije bila zadovoljna s onim što je nudio klub iz Milana, pa je bh. reprezentativac i dalje u Rimu.

Kako mu ugovor ističe narednog ljeta, sve su šanse da će ga Roma ipak pustiti. Rimski klub traži najmanje 20 miliona eura, a jučer je u Milanu, u prostorijama Intera, održan sastanak između Silvana Martine, posrednika za Džekine transfere, kao i vodstva Intera.

Zaključak je da su pregovori bili uspješni i da je Inter spreman da plati skoro 20 miliona eura za 33-godišnjeg Bosanca, a u međuvremenu su francuski mediji objavili da se i Monaco raspituje za Dijamanta.

Sada se u igru za njegov potpis uključuje i Napoli. Tu informaciju objavio je napuljski radio Kiss Kiss, navodeći da je i sam Edin obaviješten o interesu Napolitanaca, ali ipak prvi ciljevi Carla Ancelottija u ovom prelaznom roku su James Rodriguez i Lozano.

Još uvijek nije došlo do pregovora između Napolija i Rome, mada na San Paolu pažljivo prate razvoj situaije kada je u pitanju bh. nogometaš. Roma i Napoli imaju jako dobre odnose, pošto je Manolas prešao s Olimpica u Napulj, a i Diawara je prešao u Romu iz Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije isključeno da Napoli predloži neku razmjenu, pa umjesto Džeke Romi pošaje Hysaja, igrača koji je velika želja Rominog trenera Fonsece.

Međutim, priča oko Džeke i Napolija nije ozbiljna i naravno Inter je i dalje u velikoj prednosti za njegovo dovođenje, čim prije jer je ranije već dogovorio lične uslove s nekadašnjim napadačem Manchester Cityja.

Top Komentari

dragonBH
da hoce hajirli prec, ovo je napetije od Elif..
4 0
BiH_B
Ja sve nesto kontam da ovu stranicu sam dzeko uredjuje svako sat vremena neka Nova informacija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi