Ten Hag je uradio nešto neuobičajeno, sve sa ciljem da Maguire "razbistri glavu"

Stoper dobio zeleno svjetlo za odlazak na odmor

Ten Hag je uradio nešto neuobičajeno, sve sa ciljem da Maguire "razbistri glavu"

Edmir Škorić

Stoper Manchester Uniteda Harry Maguire dobio je posebno dopuštenje da se ove sedmice odmori u Portugalu kako bi mogao "razbistriti glavu".

Dok su se njegovi saigrači mučili u Evropskoj ligi na Kipru protiv Omonije, engleski reprezentativac otputovao je u Portugal gdje će odmarati nekoliko dana i to samo s razlogom kako bi razbistrio glavu.

Menadžer Uniteda Erik ten Hag očajnički želi da iskritkovani stoper povrati svoju davno izgubljenu formu nakon niza loših nastupa za nacionalni tim i za United.

Nemilosrdni Nizozemac prethodno je inzistirao na tome da svi povrijeđeni igrači ostanu u momčadi na klupskom terenu za trening Carrington, izuzev Mguirea, koji je dobio priliku za dodatni odmor usred sezone.

"Erik ima visoke standarde kojih se svi moraju pridržavati. Želi i očekuje da svi povrijeđeni igrači ostanu u grupi, jer vjeruje da moraju da funkcionišu kao jedna cjelina, bez obzira da li su povrijeđeni ili ne, ali u slučaju Harryja smatrao je da postoje iznimne okolnosti. Želio je da se psihički odmori od pritiska pod kojim se nalazi", kazao je britanskom The Sunu neimenovani izvor sa Old Trafforda.

Maguire bi trebao propustiti nedjeljnu utakmicu protiv Evertona na Goodison Parku jer se nastavlja oporavljati od povrede tetive, ali i da je zdrav, vjerovatno bi ostao na klupi.

Oglasi

Unatoč lošim partijama, Maguire dobija podršku Ten Haga, koji je u više navrata rekao da mu vjeruje i da ni u jednom trenutku ne osporava njegove kvalitete, te da nije slučajno tu gdje jeste - u Manchester Unitedu i stater u reprezentaciji Engleske.

Ove sezone defanzivac je odigrao ukupno pet mečeva, od čega dva u Evropskoj ligi, no većinom je ulazio sa klupe.

Crveni vragovi večeras gostuju Evertonu na Goodison Parku, s nadom da će pobjedom skočiti na peto mjesto, ispred Newcastlea i Brightona, a ispod Cityja, Arsenala, Spursa i Chelseaja.

United je u prošlom kolu, prošle nedjelje, doživio t ežak poraz od Cityja rezultatom 6:3, a prethodno je imao četiri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu. Nakon duela s Evertonom, slijedi novi meč u Evropskoj ligi, a onda domaći duel s Newcastleom 16. oktobra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kvote za meč United - Everton možete naći na sajtu Volcanobet kladionice. Kompletnu ponudu nađite na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Nemoze se njemu razbistrit glava kad je i nema
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi