Tuchela na press konferenciji pitali o "napadaču koji uskoro dolazi", počeo se smijati

Čini se da tu nešto postoji

Tuchela na press konferenciji pitali o "napadaču koji uskoro dolazi", počeo se smijati

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna nemaju pravo na kiks u Bremenu, a uoči utakmice s Werderom s novinarima je razgovarao trener Thomas Tuchel, kojeg brine desetkovani roster, ali ne gubi nadu.

Bayern ima bod više od Borussije Dortmund. Na sreću Bavaraca, Milioneri su prosuli prednost iako su nedavno oni bili na vrhu tabele. Remi u Bochumu značio je pad Dortmunđana na drugo mjesto, a Bayern je taj kiks dan kasnije iskoristio pobijedivši Herthu sa 2:0.

U subotu će Bayern gostovati kod Werdera (18:30 sati), dok će u nedjelju Borussia ugostiti Wolfsburg. S obzirom da su ostala još četiri kola, svaki prosuti bod mogao bi značiti gubitak titule i za jedne i za druge.

Tuchel je u uvodu press konferencije izrazio zabrinutost zbog velikog broja povrijeđenih, rekavši da i dalje nedostaju Eric Maxim Choupo-Moting, Alphosno Davies, Josip Stanišić, Leon Goretzka, Dayot Upamecano...

Ryan Gravenberch će vjerovatno ući u startnu postavu za suspendovanog Leona Goretzku. "To je očigledno. Prvo, svidjelo mi se, a drugo, očigledno je. On to zaslužuje. Da, da", nasmijao se Tuchel.

Na pitanje kako se nositi sa pritiskom i neizvjesnom borbom za titulu, trener Bayerna je rekao: „Ne znam ni da li mogu to da opišem generalno jer se svaki igrač drugačije nosi sa tim. Postoje igrači poput Thomasa Müllera koji smatraju da je privlačno ugrabiti trofej u tako neizvjesnoj situaciji i pod teškim okolnostima. Mnogi su godinama navikli da budu šampioni sa prednostima i sa lakoćom, pa im je ovo pomalo neobična situacija".

Oglasi

"Pokušavamo da utičemo na igrače pojedinačno i da ostanemo fokusirani na zadatak. Zato što vas odvlači od razmišljanja o okolnostima i široj slici. Na kraju se svodi na to da budemo opušteni, ali i fokusirani na ono što sada očekujemo od sebe. Svaki igrač tada može iskoristiti ovo da se fokusira na vlastitu izvedbu. 'Šta trebam učiniti? Šta ekipa očekuje od mene? Što radim da pomognem timu?".

Tuchel je takođe govorio o svom omiljenom nogometnom stilu sa rekordnim šampionima: „Ne znam da li savršeni Bayern ili savršeni noogmetni svijet uopšte postoji. Uvijek ćemo prihvatiti nesavršenost i nositi se s njom. Nema savršenog treninga, nema savršene igre, svi to tražimo. To posao čini veoma atraktivnim i tu ulažemo svoju energiju".

"Želimo da budemo dominantni, želimo da smanjimo stopu grešaka, da napadnemo, da stvorimo mnogo šansi za gol i da imamo mnogo visokih pobeda i tako ne dozvolimo protivniku da dođe ispred našeg gola. Moramo nešto ponuditi sebi i našim navijačima. Tu smo, ali nema smisla juriti za idealnom slikom. Veoma je važno da ostanemo ovdje i sada i izvučemo najbolje iz toga. A ako trenutno ne izgleda idealno, što ćemo priznati, onda je tako".

On je dodao da "kao i uvijek skratićemo nepotrebne informacije", pa je odbio novinarima otkriti sastav. Ističe da se "uvijek isto spremamo za utakmicu i učinit ćemo sve da pobijedimo u svakoj. To se podrazumijeva kada ste zaposli u Bayernu".

Upitan o mogućem interesu Bayerna za napadača Eintrachta Randala Kolo Muanija, Tuchel se prvo glasno nasmijao, pa rekao: "Ne mogu potvrditi. To u ovom trenutku nije tema".

Prema posljednjim informacijama iz Njemačke, Bayern je odustao od Victora Osimhena i Dušana Vlahovića, dok se kao glavna meta nameće upravo Kolo Muani. Nema zvanične ponude, no navodno postoje pregovori.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern bi platio 60 miliona eura uz bonuse, no Frankfurt traži čak 120 milion. Ipak, moguće je da će se na kraju timovi naći negdje na sredini i da će Eintracht popustiti pod navalom Bavaraca koji uglavnom dobiji što požele kada je u pitanju njemačko tržište.

Raduje ga i to što se igra u noćnom terminu jer vjeruje da su tada utakmice na stadionu u Bremenu posebne. Hvalio je Werder, svjestan je kvaliteta ovog tima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi