Ponikao u Dinamu, igrao i za Hajduk, a večeras je svojim užasnim startom šokirao cijeli Portugal

Borevković dobio direktan crveni karton

Ponikao u Dinamu, igrao i za Hajduk, a večeras je svojim užasnim startom šokirao cijeli Portugal

E. Čaušević

Vitoria Guimaraes večeras je iznenadila Benficu remijem rezultatom 2:2 u meču 21. kola najjačeg ranga portugalskog fudbala, no utakmicu je obilježio hrvatski fudbaler Toni Borevković zbog "pogibeljno" starta nakon kojeg je zasluženo dobio direktan crveni karton.

Iako Vitoria igra veoma dobru sezonu malo ko je očekivao da može večeras da zaustavi zahuktalu Benficu koja je bila u nizu od sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu i žestoko se sa Sportingom bori za titulu prvaka Portugala.

Međutim, igrači Vitorije večeras su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni i uspjeli su da osvoje bod iako su do zadnje minute imali prednost od 2:1, ali Benfica je uspjela nekako da izbjegne poraz.

Vitoria je povela u 35. minuti meča kada su domaći izborili penal, a siguran s bijele tačke bio je Tiago Silva koji je pogodio za 1:0.

No, samo pet minuta kasnije Benfica je poravnala na 1:1. Angel Di Maria bio je asistent, a Rafa Silva trese mrežu domaćeg tima i vraća goste iz Lisabona u meč.

Oglasi

Ipak, novi šok za goste uslijedio je u 61. minuti kada je Vitoria ponovo došla do vodstva. Ovaj put gol za domaći tim zabio je Andre Silva koji je tako pogodio za 2:1 i veliko slavlje na tribinama.

No, samo tri minuta kasnije šok za domaće. Hrvatski fudbaler Toni Borevković žestoko je faulirao jednog igrača Benfice, a glavni sudija mu je bez mnogo razmišljanja pokazao direktan crveni karton.

Na usporenom snimku se vidjelo kako je Borevković žestoko udario Florentina jer je uklizao s obje noge i spasa mu nije bilo jer je glavni sudija dobro vidio potez Hrvata.

Borevković je odmah digao ruke i bilo mu je jasno šta je uradio, ali to mu nije pomoglo. Žestok prekršaj hrvatskog fudbalere možete POGLEDATI OVDJE.

Vitora je s igračem manje uspjela da odoli napadima Benfice i činilo se da će doći do pobjede, ali su gosti u 90. minuti došli do gola. Di Maria je ponovo bio asistent, a pogodak za konačnih 2:2 postigao je Cabral.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, 26-godišnji Borevković u Vitoriju Guimaraes stigao je na ljeto 2022. godine na posudbu iz splitskog Hajduka, te je prošlog ljeta potpisao ugovor s portugalskim klubom do ljeta 2026. godine.

Zanimljivo da je Borevković ponikao u zagrebačkom Dinamu gdje je igrao u omladinskim kategorijama. Kasnije je otišao u Rudeš, te je nastupao još za Rio Ave i Hajduk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi