Tottenham učvrstio četvrtu poziciju

30. kolo Premiershipa

Tottenham učvrstio četvrtu poziciju

Edmir Škorić

U prvoj utakmici tridesetog kola engleske Premier lige, Tottenham je na svom White Harte Laneu sa 3:1 savladao Blackburn.

Tottenham je tako pobjedom učvrstio svoju četvrtu poziciju, za koju će se sigurno još puno boriti sa Manchester Cityjem, Liverpoolom pa i Aston Villom.

Spursi su poveli u finišu prvog poluvremena, kada je Niko Kranjčar izveo korner, njego sunarodnjak Vedran Čorluka glavom sa prve stative prebacio loptu do Defoa, kojem nije bilo teško savladati Robinsona sa svega pola metra.

U nastavku znatno bolja igra, a rezultat toga bila su nova tri gola, od toga dva u mreži gostiju. Deset minuta u nastavku proteklo je u dominaciji Tottenhama, koji preko Rusa Pavljučenka pogađa za 2:0. Najprije je Modrić milimetarski preciznim ubačajem pronašao Defoa, ovaj s lijeve strane odmah dodao do svog kolege u napadu, a ruski reprezentativac dobro opalio i pogodio.

Deset minuta prije kraja Blackburn je uspio smanjiti prednost domaćih. Gamst Pedersen je izveo korner s lijeve strane, Samba bio najviši u skoku i glavom poslao loptu iza leđa Gomesa. Pavljučenko je petim golom sezone riješio utakmicu pet minuta prije kraja. Crouch je glavom loptu spustio lijevo do Chimbonde, koji iz prve oštro centrirao, Rus se ponovo našao sam pred golom gostiju i nije mu bilo teško postaviti konačnih 3:1.

Na drugoj strani Nzonzi glavom dobro šutira, lopta par centimetara prošla pored desne stative Gomesa. U 87. minuti štoper gostiju Brown nepotrebno izletio, na kraju Pavljučenko lob udarcem pokušao zabiti svoj hat-trick, ali je Samba uspio spasiti. Hrvatski napadač Nikola Kalinić je u finišu postigao fantastičan pogodak, no poništen je zbog igranja rukom kod prijema lopte. U zadnjem napadu Tottenham je mogao postići i četvrti pogodak. Bale je topovski šutirao iz kosa s lijeve strane, Robinson kranjim naporom odbranio.

Premier liga, 30. kolo:
Tottenham - Blackburn 3:1 (Defoe 45, Pavljučenko 55, 85/ Samba 80)

Sastavi:
TOTTENHAM: Gomes, Assou-Ekotto, Bassong, Dawson, Čorluka, Bale, Palacios, Modrić, Kranjčar - Defoe, Pavljučenko.
BLACKBURN: Robinson - Chimbonda, Givet, Samba, Salgado - Olsson, Gamst Pedersen, Nzonzi, Emerton - Dunn, Kalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.