Džekin pogled ka Tadiću sve je rekao, a onda je njihov saigrač u potpunosti poludio pored terena!

Kahvecijeva žuta minuta

Džekin pogled ka Tadiću sve je rekao, a onda je njihov saigrač u potpunosti poludio pored terena!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea doživjeli su prvi poraz u sezoni jer ih je Trabzonspor sinoć porazio sa 3:2, a koliko su domaći bili nezadovoljni suđenjem pokazala je situacija iz samom finiša prvog dijela kada je Irfan Kahveci "nastradao", te su u centru pažnje pored njega bili su još Edin Džeko i Dušan Tadić.

Fener igra u fantastičnoj formi ove sezone jer je imao maksimalnih 30 bodova iz deset mečeva u Superligi, no ta serija sinoć je neočekivano završena nakon što je Trabzonspor kao gost slavio sa 3:2.

Naime, Trabzon je poveo protiv Fenera sa 1:0 već u desetoj minuti nakon sjajne asistencije Edina Višće, a gol za goste zabio je Onuachu.

Fenerbahče je pokušavao do kraja prvog dijela na sve načine da dođe do poravnanja rezultata i imao je nekoliko dobrih prilika, ali igrači domaćeg tima nisu uspjeli da pronađu put do mreže Trabzonspora.

I glavni sudija je imao pune ruke posla zbog učestalih varnica na terenu, a kakav je naboj ove utakmice vidjelo se najbolje u samom finišu prvog dijela.

Oglasi

Naime, Irfan Kahveci je nakon jednog duela ostao da leži na terenu, a na šok i nevjericu domaćih sudija nije svirao prekršaj i pokazao je da će to biti aut za Trabzonspor što je izazvalo veliko nezadovoljstvo igrača Fenera.

Prednjačili su Džeko i Tadić koji su protestvovali kod sudije i u čudili se kako on nije svirao prekršaj. Na kraju se Džeko samo nasmijao Tadiću jer ni sam nije očito mogao da vjeruje kakvo objašnjenje mu je dao sudija što nije svirao faul.

Nakon toga potpuno je živce izgubio i Kahveci kojem se ukazivala pomoć pored aut-linije, a igrač Fenera je vrištao na glavnog sudiju smatrajući da je napravio grešku.

Oglasi

Sudija nije reagovao na takav potez Kahvecija iako je igrač Fenera zbog te reakcije sigurno zaslužio žuti karton.

Totalni raspad Fenerbahče je doživio za samo dva minuta igre u drugom dijelu. Trabzon je do drugog gola došao u 46. minuti kada je pogodio Ozdemir, dok je minut kasnije Pepe zabio gol za 3:0 i totalni šok na tribinama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče je uspio u 61. minuti da smanji na 1:3 golom Tadića iz penala, ali sve je otežao Yukusek koji je dobio crveni karton u 78. minuti zbog čega je Džeko morao van terena kako bi Kartal uveo defanzivca.

No, domaći se nisu predavali, ali su uspjeli tek da ublaže poraz. Feneru je u 90. minuti ponovo sviran penal, a iz ponovljenog pokušaja Tadić je postavio konačnih 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi