UEFA ih je kaznila zbog podrške Rusiji, pa će im reprezentacija domaće mečeve igrati u Srbiji

Bjelorusi saznali odluku

UEFA ih je kaznila zbog podrške Rusiji, pa će im reprezentacija domaće mečeve igrati u Srbiji

Edmir Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) nije suspendovao bjelorusku nogometnu reprezentaciju, ali morat će svoje mečeve da igra u inostranstvu.

Zbog podrške države ruskoj agresiji u Ukrajini, bjeloruska nogometna reprezentacija ne smije igrati domaće utakmice na svom terenu, potvrdila je UEFA.

U ovogodišnjoj Ligi nacija Bjelorusija će svoje domaće utakmice igrati u Srbiji, u Novom Sadu. Odluka UEFA-e predviđa i da Bjelorusija utakmice igra pred praznim tribinama.

Bjelorusija će u grupi 3 Lige C igrati u grupi sa Kazahstanom, Azerbajdžanom i Slovačkom. Narednu utakmicu igra u petak protiv Slovačke, ali u Srbiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Tri dana kasnije Bjelorusi će u Novom Sadu ugostiti Azerbejdžan, a 10. juna Kazahstan, također u Novom Sadu.

Top Komentari

Mostarac94
Sto me ne cudi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi