Piše se historija fudbala: Trenerica objašnjava taktike, a igrači pažljivo slušaju

Trenutak koji će se pamtiti

Piše se historija fudbala: Trenerica objašnjava taktike, a igrači pažljivo slušaju

Haris Zilić

Union Berlin prošle je sezone bio hit evropskog fudbala. Izborili su plasman u Ligu prvaka, bili su među četiri najbolja tima u Njemačkoj, ali u tekućoj sezoni dosta loše izgledaju.

Crni niz rezultata u prvenstvu i Ligi prvaka doveo je do smjene na klupi tima iz njemačke prijestolnice. Otkaz je dobio Urs Fischer, a ekipu će u narednom periodu sa klupe predvoditi Marco Grote koji će biti privremeno rješenje dok ekipa ne nađe novog trenera, a postoji mogućnost da ostave Grotea u ovisnosti od igara i rezultata.

Međutim prva priča je ostatak stručnog štaba kluba iz Berlina gdje će po prvi put biti i jedna žena.

Za historiju

Marie-Louise Eta će biti prvi pomoćnik treneru Union Berlina i tako će postati prva žena u historiji koja je dio jednog stručnog fudbalskog štaba.

Oglasi

Žene smo gledali kao doktorice u klubovima, psihologe, fizitoerapeute, najčešće ih sretnemo u PR i marketing služabama klubova, ali sada ćemo imati priliku da jednu ženu gledamo i na trenerskoj klupi.

Eta je bivša fudbalerka, a odmah po završetku karijere odlučila je da se bavi trenerskim poslom, prošla je razne edukaicje, predavanja, a sada ima priliku da uđe u historiju fudbala.

Union Berlin za vikend igra duel 12. kola Bundeslige, kada na svom terenu dočekuju Augsburg, a taj meč je na rasporedu u subotu 25. novembra s početkom u 15 sati i 30 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Berlina je u užasnoj formi i fenejraši su Bundeslige sa šest osvojenih bodova i trijumf protiv Augsburga je imperativ kako bi ekipa izašla iz užasne serije rezultata.

Top Komentari

user1574859714
Pocele su svugdje da se mjesaju kao i *****i
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi