United preuzeo vrh: Rooney - Hull 4:0
Wayne Rooney je imao svoj dan

Premiership, 23. kolo

United preuzeo vrh: Rooney - Hull 4:0

Edmir Škorić

U danas jedinoj utakmici 23. kola engleskog Premiershipa Manchester United je na svom Old Traffordu nadigrao Hull City s 4:0. Sve golove postigao je engleski napadač Wayne Rooney.

United je već u osmoj minuti došao do prednosti. Paul Scholes je topovski šutirao sa 23 metra, golman Hulla odbranio, a na odbijenu natrčao Wayne Rooney i pogodio za 1:0.

Taj rezultat bio je aktuelan sve do 82. minute, kada je Rooney postigao i drugi pogodak. Nani je dodao do Fletchera, ovaj iz prve proigrao Rooneya, koji snažnim udarcem po drugi put matira Myhilla.

Tri minute kasnije Rooney postiže hat-trick. Portugalski veznjak Nani prošao je pored Dawsona i centrirao s desne strane, Rooney na pet metara natrčao i glavom loptu plasirao u mrežu. U sudačkoj nadoknadi danas fantastični Rooney postiže i četvrti gol. Berbatov je dodao do svog saigrača iz napada, Englez sa desetak metara opalio i savladao Myhilla.

Vragovi su trenutno zasjeli na čelo Premiershipa sa dva boda više od Arsenala i Chelsea, iako Topnici imaju jednu, a Modri dvije utakmice maje.

Premiership, 23. kolo:
Manchester United - Hull City 4:0 (Rooney 8', 83', 86', 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti