Tvrd i agresivan meč u Krupi na Vrbasu okončan remijem
FOTO: FK Krupa

Krupa i Velež podijelili bodove

Tvrd i agresivan meč u Krupi na Vrbasu okončan remijem

A. Čaušević

Krupa i Velež su u susretu 15. kola Premijer lige podijelili bodove odigravši 1:1. 

Početak utkamice je bio poprilično agresivan, pogotovo od strane domaćih igrača. Sudija Mulahasanović je u uvodnih 15-ak minuta pokazao tri žuta kartona igračima Krupe. Nakon oštrog prekršaja gosti su tražili i crveni za Makitana, ali se sudija iz Sarajeva nije odlučio za tu odluku.

U prvom poluvremenu Krupa je imala nekoliko odličnih prilika, ali je Bogdanović spašavao Velež. Prvi put je to uradio u 13. minuti nakon pokušaja Filipovića. U 30. minuti prijetio je i Mandić, ali golman gostiju opet na nivou.

Rođeni su imali nekoliko dobrih situacija da zaprijete, ali je nedostajalo ideje pred protivničkim golom, pa u prvom poluvremenu nisu ozbiljno zaprijetili.

Nastavak je počeo prilikom za Mandića u 49. minuti nakon čega su gosti postepeno počeli da preuzimaju inicijativu te prebacuju igru na polovinu domaćih, međutim prilike su izostale.

U 75. minuti Kolak je srušio Zeljkovića u jednom skoku. Sviran je penal za goste, a Zeljkoviću se nakon dramatičnog pada ukazivala pomoć. Odgovornost je preuzeo Mulić i rutinski pogodio za svoj sedmi ligaški gol.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala. U 82. minuti Aćimović je zabio za 1:1 nakon što je ostao sam u peterecu protivnika.

Do kraja meča oba tima su pokušala doći do punog plijena. Velež je bio nešto konkretniji, ali rezultatskih promjena nije bilo.

Inače, utakmica u Krupi na Vrbasu može poprimiti epitet agresivne jer dosuđeno preko 50 faulova, a na kraju je podijeljeno i deset žutih kartona uključujući javnu opomenu i treneru gostiju Feđi Dudiću. 

FK Krupa - FK Velež 1:1 (Aćimović 82'/Mulić 77' (p))

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Filipović, Andrejić, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Anđušić, Mulić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Sljedeće 4 utakmice su ključne za Velež( kuci 3 utakmice i 1 gostujuća) do zimske pauze. U slučaju osvajanja 9 bodova ( sve pobjede kuci) i uz par dobrih pojačanja na zimu mislim da bi Velež bio ozbiljan da završi medju putnicima za evropu. U svakom slučaju naprijed Rodjeni i želim da budete medju putnicima za Evropu!?
3 2
user1575889878
Ovoj ekipi je sredina tabele realnost i to je to
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti