Sarajevo se ispromašivalo u Mostaru, ali Rođeni nisu uspjeli da kazne šampiona

Bez pobjednika u derbiju

Sarajevo se ispromašivalo u Mostaru, ali Rođeni nisu uspjeli da kazne šampiona

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež i Sarajevo remizirali su (0:0) u derbi susretu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je kontrolisalo igru u prvom poluvremenu. Već na otvaranju meča Bordo tim je imao dva dobra pokušaja, ali Handžić i Pidro nisu uspjeli da zabiju.

Velež se potom malo probudio, ali nedovoljno da naprave nešto konkretno pred golom Sarajeva, da bi u posljednjih desetak minuta prvog dijela gostujući tim napravio veliki pritisak.

Haris Handžić je u 34. minuti promašio zicer. Tatar mu je poslužio loptu, a napadač gostiju neometan pogađa samo stativu.

Već u narednom napadu topovski šutira Hebibović, lopta odlazi tik pored gola i domaći tim je imao dosta sreće.

Nastavili su gosti sa napadima. U 44. minuti Handžić ponovo promašuje zicer. Proigrao ga je Pidro, Handžić je sam, ali Radović čudesno spašava sjajnim uklizavanjem.

U nastavku akcije fantastičan šut Fanima, a ovog puta prečka zaustavlja goste i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Velež je u 50. minuti umalo poveo. Brandao se našao u sjajnoj prilici, ali iz odlične pozicije očajno šutirao i propala je velika šansa.

U 63. minuti gosti ostaju sa igračem manje. Benjamin Tatar u samo dvije minute dobija dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

Međutim, Rođeni nisu ovu prednost iskoristili. Nisu ništa konkretno domaći napravili u fazi napada, Sarajevo je sa druge strane i sa igračem manje dobro kontrolisalo meč, pa je na kraju susret okončan bez pogodaka.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Velež - Sarajevo 0:0

Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Brandao, Osmić, Ferreyra, Vehabović, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Rahmanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Tatar, Fanimo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Benjo zaboravio da je taj dres svetinja - e moj Benjo , nepotrebno / remi i realan - prvo poluvrijeme smo bili bolji , promasili par dobrih sansi / drugo Velez bolje otvorio, a i ostali smo bez igraca , rezultat i bod ok
14 3
ElComandante
Sudija idiot konta da Zrinjski moze jos do titule...
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi