Emilio Nsue junak gostiju u Mostaru: Tuzla City pobijedio Velež!

Gosti došli do tri boda

Emilio Nsue junak gostiju u Mostaru: Tuzla City pobijedio Velež!

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su na svom terenu poraženi od Tuzla Cityja sa 2:1 u okviru 22. kola Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Prvi su zaprijetili domaći u desetoj minuti kada je Radović loše šutirao nakon što ga je uposlio Anđušić. Tuzla City je zaprijetio samo dvije minute kasnije kada je Doffo šutirao sa 17 metara, ali lopta ide daleko preko gola.

Velež u 15. minuti ponovo prijeti. Haskić je odlično uposlio Dejanovića koji je pokušao da vrati loptu u peterac za Haskića, ali u posljednji trenutak Nukić šalje loptu u korner i spašava Tuzla City.

Minutu kasnije nova prilika za Velež. Nakon gužve u kaznenom prostoru pokušao je Peco, ali je njegov udarac izblokiran, a zatim Hasanović šutira direktno u golmana gostiju.

Ipak, Tuzla City je uspio prvi da dođe do prednosti danas. Gosti su u 26. minuti šokirali domaće kada su poveli sa 1:0. Jovičić je odbranio udarac Krpića, a lopta se odbila do Džafića koji ju šalje u mrežu Rođenih za vodstvo Tuzla Cityja.

No, taj gol nije previše poljuljao mostarski klub. Velež je brzo odgovorio i već u 34. minuti poravnao na 1:1.

Oglasi

U centru pažnje bio je Anđušić koji je krenuo u prodor, a lopta mu se sretno vratila nakon loše reakcije golmana gostiju. Anđušić je potom izašao sam ispred Brajlovića i pogodio za 1:1.

Velež je bolje otvorio i drugo poluvrijeme. Prvu šansu vidjeli smo u 52. minuti kada je ponovo pokušao Anđušić, ali ovaj put Brajlović je to odbranio.

Gosti uzvraćaju samo dvije minute kasnije. Mehanović je dobro centrirao za Krpića, ali napadač Tuzla Cityja šutira pored gola domaćih.

Nakon nešto mirnijeg dijela utakmice u 67. minuti ponovo prijete gosti. Mišić je pokušao iz slobodnjaka sa 20-tak metara, ali lopta ide tik iznad prečke gola mostarskog kluba.

Dvije minute kasnije žestoki protesti domaćih koji su tražili penal. Radović je centrirao s lijeve strane, loptu glavom spušta Ćosić, a ona u lice pogađa jednog igrača gostiju i Bandić je samo odmahuo rukama.

Oglasi

U 78. minuti domaći dobro kombinuju, lopta dolazi do Hasanovića koji pokušava s discance, ali lopta ide daleko preko gola gostiju.

U finišu meča Velež je bio dosta ofanzivac što je otvorilo dosta šansi za kontre gostiju. U 87. minuti Tuzla City je to iskoristio i došao do gola i pobjede. Mehanović je odlično centrirao s desne strane za rezervistu Nsuea koji je ostao sam i glavom sjajno pogodio za 2:1.

Tuzla City je uspio do kraja meča da zadrži prednost i dođe do velike pobjede i tri boda protiv Veleža sa 2:1.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Velež - Tuzla City 1:2 (Anđušić 34'/Džafić 26', Nsue 87')

Velež: Jovičić, Radović, Bajrić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Haskić, Peco, Hasanović, Dejanović, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehanović, Džafić, Doffo, Morris.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kondor11
Hajmo dudicu sad kukanje sta sad ne valja
8 16
plemic
kakvi ste vi susjedi, puštate tuzli nećete da pomognete da donesemo titulu u mostar.
8 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi