Osimhen između MLS-a i Saudijske Arabije - nije imao dilemu koga izabrati

Golgeter Napolija

Osimhen između MLS-a i Saudijske Arabije - nije imao dilemu koga izabrati

Edmir Škorić

Nigerijski napadač Napolija Victor Osimhen mogao bi poput većine zvijezda, prije ili kasnije, napustiti Evropu i zaputiti se na Bliski istok ili možda u Sjedinjene Američke Države.

Osimhen se ovog ljeta povezivao sa klubovima iz Saudijske Arabije, bio je u jednom trenutku blizu da pođe na Bliski istok u "šestu najjaču ligu na svijetu", ali je na kraju ostao u Napoliju.

Osimhenu je preostalo manje od dvije godine ugovora s Napolijem, a novi ugovor sve je manje izvjestan, posebno nakon što je nedavno uvrijeđen na službenoj TikTok stranici kluba, što je incident koji je izazvao napetost u Napulju.

Sjajni napadač doživio je uvrede od vlastitog kluba, a nisu mu se svijele ni izjave predsjednika Aurelija De Laurentiisa povodom Osimhena i njegovog ugovora.

Na kraju, čini se da je Osimhenu cilj što prije pobjeći sa juga Italije. Spominje se i Real Madrid, ako ne uspije dovesti na ljeto Kyliana Mbappea, a nije nikada isključen niti odlazak u gore spomenute bogate zemlje.

Oglasi

Lionel Messi je otišao da igra u SAD nakon PSG-a, Cristiano Ronaldo i mnoge druge zvijezde su u Evropi, a kakav je plan Osimhena? Zapravo, gdje bi on prije igrao?

"Saudijska Pro liga je sjajna liga i ima mnogo talenata, ali kada bih lično birao između nje i MLS-a, izabrao bih MLS", kazao je Osimhen, koji ipak smatra da je Serija A daleko iznad prvenstava Saudijske Arabije i Amerike.

"Serija A je odlična liga, privlači velike talente. Ljudi ne razumiju koliko je teško igrati u Seriji A. Sa taktičke i fizičke tačke gledišta, to je jedna od najtežih liga za igranje".

Što se tiče Napolija, kazao je da se osjeća sretno i ugodno u tom klubu i da mu posebne emocije izvlače pogoci koje postigne pred navijačima na stadionu Diego Maradona.

Upitan je bio i o Zlatnoj lopti, čiji dobitnik će se znati 30. oktobra, iako se uveliko špekuliše da će Messi po rekordni osmi put dobiti laskavo priznanje.

"Zlatna loptu između Messija i Halanda? Obojica to zaslužuju... Šta ako težim tome da je osvojim? To bi svakako bio cilj, san za budućnost".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Završni komentar dao je o Lazijevom napadaču Ciri Immobileu, Milanovom Rafaelu Leau i Interovom Lautaru Martinezu.

"Sviđa mi se Immobileov način igre, mnogo ga poštujem, ima instinkt bombaša. Imao sam priliku i lično da mu kažem koliko je jak. Jesam li bolji nego on? Ne pitajte me za poređenja: on je legenda i nadam se da ću mu se približiti. Leao i Lautaro? Oni su vrhunski talenti, nevjerovatni igrači. Leao je napustio Lille kada sam stigao u Francusku i poslao mi je poruku da mi čestita i da me motiviše. Imamo dobar odnos. Teško je naći riječi da opišem vođstvo koje Lautaro Martinez može da prenese: veoma je jak i imati ga u Seriji A je dobro za italijansku ligu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi