Vodeća trojka maksimalno oprezna
Ancelotti priprema sastav Inter

Kolo bez velikog derbija

Vodeća trojka maksimalno oprezna

M. Maksimović

I dok Manchester United svoju utakmicu igra u nedelju, Chelsea igrea danas i barem za 24 sata može ostati na vrhu. Ujedno dvoboj protiv West Hama, za Chelsea je svojevrsna priprema pred revanš susret osmine finala Lige prvaka protiv Intera.

Realno je danas očekivati pobjedu Ancelottijeve ekipe, iako su domaći maksimalno oprezni. Razlog je jednostavan, nema Bosingwe, Essiena, Carvalha, Ashleya Cola, pa golmana Cecha, povrijedio se i Hilario, a svoju priliku će dobiti Ross Turnbull pristigao iz Middlesbrougha.
West Ham još uvijek nije pobjegao iz opasne zone,, ima tri više od Burnleya i Hulla koji su za sada u zoni ispadanja.

Arsenal godinama ima problema sa ''malim'' utakmicama, često je znao pogubiti dio bodova upravo u takvim utakmicama. Hull se bori za opstanak, svaki bod je važan, što znaći da bi Arsenal mogao imati posla, jer Wenger ne računa na Djouroua, Gallasa, Gibbsa, Ramseya, Van Persiea, pod upitnikom je nastup Campbella, Fabregasa, Rosickog.


Za ostatak ekipa koje se bore za Evropu, današnji dueli mogu biti od presudnog značaja, a tu se misli na Birmingham, Tottenham i Aston Villu.Birmingham čeka Everon, Aston Villa gostuje Stokeu, Blackburn stiže na White Hart Line. U današnjem subotnjem tereminu, igraju još
Bolton - Wigan i Burnley - Wolverhampton.


Parovi 30.kola:
Birmingham - Everton
Bolton - Wigan
Burnley - Wolverhampton
Chelsea - West Ham
Hull - Arsenal
Stoke - Aston Villa
Tottenham - Blackburn
Man Utd - Fulham
Sunderland - Man City

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.