Određeni sastavi za derbi na Grbavici

Željezničar - Borac

Određeni sastavi za derbi na Grbavici

Edmir Škorić

U 19:30 sati na Grbavici se igra derbi između Željezničara i Borca, a treneri Edis Mulalić i Vinko Marinović odredili su početne sastave.

Četiri utakmice 17. kola Premijer lige zakazane su za nedjelju. Završene su dvije, treća je u toku, a u četvrtoj se sastaju Željezničar i Borac i to je bez dileme najzanimljiviji duel kola.

Ujedno je to duel dvije ekipe koje se nalaze na trećem i četvrtom mjestu na tabeli te ih dijeli samo jedan bod.

Nakon pobjede nad Tuzla Cityjem u Srebreniku, igrači Željezničara sa puno optimizma čekaju goste iz Banjaluke, a navijači spremaju još jedan spektakl i u velikom broju će popuniti tribine jednog od najljepših bh. stadiona.

Kao i Željezničar, tako i Borac igra sve bolje u posljednje vrijeme, a i oni će imati veliku podršku večeras jer je najavljen dolazak brojnih pripadnika navijačke grupe Lešinari.

Željezničar je posljednji put pobijedio Borac još u augustu 2020. godine (2:1 na Grbavici). U posljednjih šest utakmica Borac je upisao pobjede na njih tri, a preostale tri su završene neriješenim rezultatom.

Oglasi

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Vego, Hodžić, Beća, Santos, Štilić, Amoah i Beganović.

Za Borac igraju: Ćetković, Subić, Vojnović, Lazić, Andrić, Predragović, Piščević, Ninković, Tatar, Kulašin i Mrkać.

Volcanobet kladionica nudi vrhunske kvote za meč na Grbavici, ali i za sve druge mečeve koji su na programu večeras. U fokusu je duel Juventusa i Intera...

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Izjave aktera pred duel

Edis Mulalić pred utakmicu sa rivalom iz Banja Luke nije želio davati obećanja već je poručio da će njegovi igrači biti fokusirani na svoj plan i trebaju se nadati pozitivnom rezultatu.

Oglasi

"Neću neka glupa obećanja da dajem, nisam ih nikad dao. Treba nam pameti koncentracije da izginemo za svaku loptu. Ako budemo na nivou kao u zadnje vrijeme ne sikiram se. Igraju tim, pamet i neki plan kojeg planiramo sporvesti u djelo, zato nema glupih obećanja 'da ćemo mi nešto', treba biti na maksimumu pa šta Bog da."

Goran Zakarić je igrač Borca, ali za njega ovo neće biti jedno obično gostovanje. Svojevremeno je krilni nogometaš nosio dres Željezničara i najbolje zna kakva zna da bude Grbavica... Ono što se moglo primijetiti po njegovom izlaganju pred novinarima, zadržao je gospodske manire i samo pohvalno govorio o klubu za koji je nekada igrao, ali i o stadionu na kojem će opet zaigrati.

"Što se tiče Željezničara, proveo sam dole godinu i pol dana i znam sigurno da će u ovakvoj atmosferi, gdje su u samom vrhu tabele, stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Imaju dobru ekipu i za razliku od prošle godine, sve je došlo na svoje mjesto. Imaju par iskusnih igrača i sigurno da nas čeka jako teška utakmica", rekao je Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hvalio je još jednom Željin stadion kojim, kako reče, "mnogi mogu da pozavide".

"Mi imamo svoje ambicije, želimo da u ova posljednja tri kola probamo da skupimo što više bodova. Atmosferi na Grbavici mnogi stadioni mogu da pozavide, ali ako se pripremimo kako treba sigurno da možemo odgovoriti zadatku", rekao je Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Srpsko-hrvatski derbi u BiH
4 5
omer
Naprijed Zeljo!!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi