Glavni grad ponovo je plav: Debitant Hodžić i majstor Zec srušili Sarajevo!

"Otpisani" Željezničar slavio protiv gradskog rivala

Glavni grad ponovo je plav: Debitant Hodžić i majstor Zec srušili Sarajevo!

E. Škorić, foto: T. Hebib

Na stadionu Grbavica odigran je 125. ligaški i ukupno 145. sarajevski derbi, a ovaj put slavili su nogometaši Željezničara (2:0).

Nažalost, uvertira u derbi bili su navijački neredi na stadionu Grbavica. Jedan navijač Sarajeva je najgore prošao, te je završio u bolnici na dodatnom snimanju kako bi se ustanovilo o kakvim povredama je riječ.

Zbog tog incidenta sam početak meča kasnio je desetak minuta, ali srećom više nije bilo neprijatnih situacija i ružnih scena, pošto su navijači isključivo glasom i dlanovima podržavali svoje igrače.

Ni ovaj sarajevski derbi nije donio neki poseban spektakl, no sasvim pristojna nogometna predstava, a na kraju razloga za zadovoljstvo i to velikog imaju Plavi sa Grbavice, koji su pod vodstvom novog - starog trenera Edisa Mulalića upisali prvu pobjedu. U prvom je kolu, podsjetit ćemo, Željezničar poražen od Veleža u Mostar. S druge strane, Aleksandar Vasoski je nakon dvije pobjede (Leotar 2:0 u prvenstvu i Sloboda 2:0 u Kupu) doživio i prvi poraz na klupi bordo tima.

Prva veća šansa večeras viđena je u 27. minuti. Suljić je uposlio Varešanovića, koji je iskosa s nekoliko metara pucao pored gola. U 30. minuti zicer za iskusnog Bekrića, koji je izašao sam na golmana Dizdarevića, ali je golman gostiju sjajno odbranio.

Bekrićev promašaj ispravlja 22-godišnji Armin Hodžić, koji je glavom pogodio za 1:0 u svom debitanskom nastupu za Željezničar. Treba pohvaliti i iskusnog Štilića koji je sjajno izveo korner.

Oglasi

Do kraja prvog dijela bilježimo još jedino udarac Dupovca glavom, lopta je otišla preko gola. Kapiten Sarajeva potom pravi veliku glupost, udara Semira Štilića i dobija crveni karton.

U nastavku je tempo malo opao, a najbolju šansu da izjednači Sarajevo je imalo u 62. minuti, kada je Hebibović nakon ostavljene lopte Pidre praktično sam bio ispred Bendera, ali nije najbolje šutirao i ovaj je odbranio.

Uslijedio je niz promjena, igrači Sarajeva nisu odustajali od gola iako su imali igrača manje, ali Željezničar ne samo da je sačuvao prednost, nego je preko Ermina Zeca u 89. minuti ovjerio pobjedu. Iskusni Zec postigao je spektakularan pogodak.

Sarajevo ostaje četvrto sa 31 bodom, a sada mu slijedi revanš Kupa sa Sobodom, pa derbi u Premijer ligi protiv Borca na Koševu u direktnoj borbi za Evropu.

Željezničar je nakon večerašnja tri boda došao do broja od 29 bodova i zauzima peto mjesto, te se priključuje u borbu za plasman u Evropu.

Željezničar - Sarajevo 2:0 (Hodžić 31, Zec 89)

Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Cocalić, Štilić, Galić, Hodžić, Mekić, Bekrić, Resić, Hajdarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Hebibović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Đokanović, Kapić, Varešanović, Suljić, Čataković, Bagarić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Hebe mali siroti Zeljo redovnu musteriju azijsku kur avelu hahahahahhahahahahhahahahhaha
35 9
user1600705501
Takticki nadigran Sarajevo , svaka cas Mulalicu!
30 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi