Bivši saigrač razotkrio slavnog Francuza: "Zidane mi je rekao tri opcije koje bi prihvatio"
Zinedine Zidane se nakon odlaska iz Reala odlučio posvetiti porodici (AP Photo/Christophe Ena)

Gravesen nije mogao sakriti

Bivši saigrač razotkrio slavnog Francuza: "Zidane mi je rekao tri opcije koje bi prihvatio"

M. Šljivak

Zinedine Zidane ima namjeru vratiti se trenerskom poslu, ali samo su tri opcije koje bi prihvatio. Tako barem otkriva njegov nekadašnji saigrač Thomas Gravesen.

Legendarni Zinedine Zidane već je tri godine u trenerskoj penziji. Otišao je iz Real Madrida, nadao se poslu selektora Francuske kojeg na kraju nije dobio, a sve druge pozive je odbio.

Njegov nekadašnji saigrač iz Real Madrida Thomas Gravesen razgovarao je sa Zidaneom na temu nastavka trenerske karijere. Odlučio je javno 'izdati' legendarnog Francuza otkrivši tri opcije za koje bi se Zidane vratio na klupu.

"Pitao sam Zidanea prije dvije godine hoće li se vraćati trenerskom poslu. Rekao mi je da su samo tri posla koja bi prihvatio - Marseille, Real Madrid i reprezentacija Francuske", otkriva Gravesen i dodaje:

"To mi je rekao u Madridu prije dvije godine. Interesovao sam se da li će se vraćati trenerskom poslu i rekao mi je da su samo te tri opcije u igri", otkriva nekadašnji danski fudbaler.

Oglasi

Gravesen također smatra kako Zizou ne bi ništa napravio s Manchester Unitedom, timom s kojim se povezuje u posljednje vrijeme.

"Rekao bih da je u Madridu imao fantastičnu ekipu i da je spremno ušao u sve što je slijedilo. U Unitedu je situacija drugačija, teško je išta napraviti s ekipom koju ima Erik ten Hag", istakao je Gravesen.

Zidane ima problema s engleskim jezikom

Zinedine Zidane bi definitivno imao problem kada bi došao u Englesku jer ne govori engleski jezik. Zbog toga ni francuski novinar Julien Laurens ne vjeruje u priče da će preuzeti Crvene đavole.

"Uvijek su mi govorili da ima ozbiljan problem s engleskim jezikom. Ne priča ga, ne želi ga ni naučiti. To je ozbiljna prepreka za rad u Engleskoj", govori Laurens i nastavlja:

"Uvjeren sam kako ne voli ni engleski stil života. Nije želio tamo otići kao igrač, a pogotovo ne sad kao menadžer", govori on.

Oglasi

51-godišnji Zidane je trenersku karijeru započeo u B timu Real Madrida. Preuzeo je prvi tim u januaru 2016. godine i u dvije i po godine je osvojio dva trofeja u La Ligi, tri Lige prvaka, te mnoge druge trofeje.

Drugi boravak na klupi od 2019. do 2021. godine završio je sa trofejom La Lige i trofejom Superkupa Španije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potom je uzeo odmor koji traje već tri godine. Spominjao se često kao glavni kandidat za selektora Francuske, no na kraju je Fudbalski savez ove zemlje odlučio ostati s Didierom Deschampsom.

Zidane se u posljednje vrijeme povezuje s Bayernom, Juventusom i Manchester Unitedom, ali po svemu sudeći on neće voditi nijednu od ovih ekipa u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi