Umjesto u Pariz, otišao je kući: Jedna dilema manje u izboru za Zlatnu loptu!

Benzema neće biti na ceremoniji

Umjesto u Pariz, otišao je kući: Jedna dilema manje u izboru za Zlatnu loptu!

E. Škorić

U ponedjeljak navečer u Parizu će biti održana svečana ceremonija dodjele nagrade Zlatna lopta.

Krajem svake godine, izuzev prošle jer je ceremonija otkazana zbog pandemije koronavirusa, na jednom mjestu okupe se najbolji nogometaši svijeta, a javnost s nestrpljenjem čeka proglašenje najboljeg u godini kojem potom u ruke ide Zlatna lopta.

France Football već dugi niz godina bira najboljeg nogometaša svijeta, pa čak i sada kada to radi odvojeno od FIFA-e koja ima svoj izbor pod nazivom The Best. Ovaj put u užoj konkurenciji nalaze se Lionel Messi, Karim Benzema i Robert Lewandowski.

Postoji niz glasina kako je Messi po sedmi put izabran za najboljeg, iako mnogi smatraju da je najrealnije da nagrada ode u ruke Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, koji je istini za volju radio čuda prošle sezone u dresu Bayerna.

Uglavnom, sada je već postalo jasno ko neće biti dobitnik nagrade, a radi se o Benzemi. Napadač Real Madrida je iz Madrida nakon utakmice sa Sevillom u nedjelju navečer krenuo put Francuske, no neće u Pariz nego u svoj dom u Lyonu za koji je i igrao prije Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski reprezentativac će u Lyonu provesti nekoliko dana, ali već u srijedu ga čeka meč protiv Athletic Bilbaa u zaostaloj utakmici La Lige.

Vjeruje se da će Benzema završiti na drugom mjestu, iza Messija, ali i ispred Lewandowskog, no moramo sačekati još nekoliko sati da bismo vidjeli konačne rezultate.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Zadnja zaslužena pobjeda je ona Modrića, sve ostale su diskutabilne! Cuj Lewandowski waahhahaha
3 18
Klicko
Kakav bolan benzema pa taj nije ni medju 10 najboljih napadaca danasnjice.Sta vam je narode.Treba da bude u zatvoru zbog ucjene kolege iz reprezentacije a ne na ovoj listi na kojoj su nekad bila samo velika imena dok nisam vidio benzemino ime
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi