"Znamo se 15 godina, Kalinić je u Rusiji prešao crtu"

MIlan Badelj za Sportske Novosti

"Znamo se 15 godina, Kalinić je u Rusiji prešao crtu"

Milan Badelj ovoga je ljeta na Svjetsko prvenstvo u Rusiju otišao kao slobodan igrač, a od naredne sezone dres Fiorentine zamijenit će Lacijevim.

U razgovoru za Sportske novosti pričao je o tome šta je bio ključ uspjeha hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i kako zatomiti vlastiti ego. Badelj je trebao biti starter, a na kraju bio je čovjek koji je unosio dodatnu energiju sa klupe. Selektor Zlatko Dalić posebno ga je istakao kao primjer nesebičnog davanja sebe i izvršavanja obaveza bespogovorno.

"Ne želim mistificirati samoga sebe. Je, svatko se nada će igrati, pa ako ne igraš, nadaš se da ćeš ući s klupe. Jer, dao bi sve da možeš zaigrati. No otpočetka je sve krenulo na već opisani način: protiv Nigerije izbornik je odlučio zaigrati ofenzivnije, samo s Lukom i Raketom u vezi - pokazalo se dobro. Onda je kontra Argentine stavio Broza, koji je odigrao fantastično, a mi smo srušili Messija i kompaniju. Bile su to, dakle, taktičke odluke izbornika koje su se pokazale besprijekornima. Igrao sam, eto, protiv Islanda, dao i namjestio gol, no premda je na teren kao istrčala “zamjenska momčad”, daješ maksimum. I tada, u neku ruku, shvatiš da si bitan. Zbog koječega. I onda krene Danska, Rusija, Engleska... i nosi te entuzijazam, kažem, osjećaš da si bitan, da održavaš atmosferu koja je bitna, jako bitna. ‘Ajmo pomoći da napravimo nešto. A vidiš i osjećaš da možeš napraviti nešto veliko.

Dakle, za*ebi ego, u mojoj viziji nogomet nije pojedinac i nikada neće biti. Nogomet je kolektiv. I bez kolektiva koji puše u isti rog, uvjeren sam da nema ništa. Ego je spika u glavi, utvaraš si da si neki Apolon sa širokim ramenima, pametan, zgodan i moćan, koji u kontrapunktu ima nekog lika koji ništa ne vrijedi. Ja, međutim, oduvijek tražim balans, jer sredina je oduvijek najrealnija. U ovom slučaju, ponavljam - samo kolektiv. Svi smo zajedno. Od prvog do zadnjeg. Baš svi. To ti je ona priča o truloj voćki koja pokvari cijelu kištru...", kazao je Badelj, a onda se dotakao NIkole Kalinića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne želim izbjeći to pitanje: Kale i ja znamo se 15 godina. I on je izuzetno dobar i strahovito pošten dečko. A sa strane se teško može razumjeti cijela priča, najlakše je generalizirati. Tu također pričamo o egu... Da, Nikola je napravio grešku nakon koje jednostavno nema nazad. Prijelomna točka odnosa, crta. Ali da se razumijemo, Kale je jedan od nas, Kaletova je uloga u svemu ovome velika. Ne zaboravimo koliko nam je pomogao igrama i golovima tijekom kvalifikacija da uopće dođemo do Rusije. I o tome nema zbora."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti