Jesen u znaku Plemića: Zrinjski nezaustavljivo korača ka tituli!

Posušje poraženo u Mostaru

Jesen u znaku Plemića: Zrinjski nezaustavljivo korača ka tituli!

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog ostvarili su novu pobjedu, 14. ove sezone u 18. kolu Premijer lige BiH.

Plemići nisu baš najbolje otvorili sezonu, no kako je ona odmicala, mostarski nogometaši bivali su sve jači i jači, a trenutno je pitanje da li iko može da ih zaustavi na putu do nove titule.

Nakon današnje pobjede nad Posušjem (3:1), Zrinjski je stigao do +13 u odnosu na Tuzlu City, a jesenju titulu već ranije je osigurao. 

Od početka meča Zrinjski je krenuo na pobjedu i to je bio jedini cilj Plemića u duelu sa objektivno daleko slabijim rivalom, mada su i gosti iz Posušja danas u Mostaru odigrali dosta dobar meč i nisu se olako predali.

Imao je Zrinjski nekoliko izglednih situacija u prvih 25 minuta, a onda dolaze do pogotka. Jukić izvodi slobodni udarac iskosa s lijeve strane, a na kraju Bilbija uspijeva dodirnuti loptu i postići novi gol u Premijer ligi.

Ostalo je 1:0 na poluvremenu, a na samom otvaranju drugog dijela domaći dolaze do novog gola. Zlomislić nakon dobre akcije domaćih ubacuje, Juranović ostaje sam i glavom pogađa za 2:0.

Oglasi

Nedugo nakon toga, sjajan gol Lauša i Posušje smanjuje na 2:1, no u ostatku meča nije bilo većih uzbuđenja, izuzmemo li penal koji je u 78. minuti dosuđen za domaće. Horić je bio neoprezan i srušio je Juranovića, a novi gol postiže sjajni Bilbija, što je bio njegov 16. ovosezonski gol u Premijer ligi.

Sve u svemu, još jedna sigurna i zaslužena pobjeda ubjedljivo najbolje ekipe u ligi u ovom trenutku.

HŠK Zrinjski - HŠK Posušje 3:1

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Sabljić, Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Baćak, Ljbić, Šuta, J.Barišić, T. Barišić, Bešlić, Leko, D.Begić, Krišto, Horić, Lauš.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Slike ratnih zlocinaca ss.ba ne smije spomenuti ???
10 12
UM1905ZM
Volim te bola'!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi