Zrinjski razbio Krupu i pokazao da će ponovo biti kandidat za titulu

Uvjerljiva pobjeda Plemića

Zrinjski razbio Krupu i pokazao da će ponovo biti kandidat za titulu

E. Škorić

HŠK Zrinjski je danas u meču 9. kola Premijer lige gostovao kod Krupe i slavio uvjerljivo s 3:0.

Mostarci su imali iza sebe težak meč na Kipru gdje su nesretno na penale ispali od favorizovanog APOEL-a, a čini se da je to bio pravi pokazatelj Plemićima da zaista mogu puno i u ovoj sezoni.

Puni samopouzdanja doputovali su u Krupu i razbili domaćina već za 20 minuta igre, kada je bilo 2:0 na semaforu, a do kraja su dali još jedan pogodak.

Počelo je šansom Zlomislića, a u osmoj minuti tresao se okvir gostujućeg gola jer je Nikolić s 20-ak metara uzdrmao prečku gola Brkića. Samo četiri minute kasnije Zlomislić pogađa za 1:0. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0.

Todorović je ubacio u šesnaesterac, loptu primio Bilbija, naštimao se i potpuno neometan pogodio. Nakon toga Mandić na drugoj strani šutira pored gola Brkića. Veliki hendikep za Krupu bio je direktan crveni karotn za Nikolića zbog prigovora.

Moglo je do 3:0 već u 28. minuti, ali Palić je izblokirao. Filipović u 37. minuti šutira iskosa preko gola Krupe. Ostalo je 2:0 do kraja prvog dijela.

U nastavku Zrinjski očekivano bolji, opasniji, da bi sve bilo gotovo u 66. minuti kada Dinko Trebotić glavom pogađa na ubačaj Filipovića. Kolak je imao sjajnu odbranu petnaestak minuta prije kraja nakon šuta rezerivste Enina.

Mogla je i Krupa s igračem manje do utješnog pogotka do kraja meča, ali Golubović ne koristi izuzetnu priliku, pa ostaje 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski ostaje u Banjaluci do srijede kada će odigrati meč Kupa protiv Tekstilca, a za vikend još jedan premijerligaški izazov prije odlaska na reprezentativnu pauzu. I to kakav izazov, jer u Mostar dolazi aktuelni bh. prvak i lider FK Sarajevo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mbape
Može bit kandidat, a titulu osvojiti nece
8 4
Brazuka
Amaw osim kaze Krupa neugodna
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi