Fantastičan derbi u Mostaru: Hebibović ušao i pogodio za veliku pobjedu Sarajeva i povratak na vrh!

Čak pet golova

Fantastičan derbi u Mostaru: Hebibović ušao i pogodio za veliku pobjedu Sarajeva i povratak na vrh!

E. Škorić

U Mostaru je odigran prvi od današnja dva derbija 10. kola Premijer lige i opravdao je u potpunosti epitet koji je nosio, pošto je na kraju viđeno pet golova i 3:2 pobjeda Sarajeva.

HŠK Zrinjski i FK Sarajevo odigrali su fantastičnu utakmicu, sadržajnu, borbenu, efikasnu. Možda i jedna od najboljih utakmica u tekućoj sezoni Premijer lige BiH.

Počelo je jako dobro za domaće. U trećoj minuti je Miličević skrivio penal, kojeg je izborio, a zatim sam pretvorio u gol Bilbija, majstorski panenkom matiravši Kovačevića.

Ubrzo nakon toga Bilbija nakon proigravanja Trebotića dobro šutira, ali pogađa samo vanjski dio mreže. Zatim opasan udarac Tatara na suprtonoj strani, ali je Brkić bio na visini zadatka.

Gosti brzo dolaze do izjednačenja. U 17. minuti nakon sjajne akcije i asistencije Rahmanovića, Handžić pogađa za 1:1. Nastavio se sjajan meč, redali su se napadi, ali se na odmor odlazi pri rezultatu 1:1.

Na samom otvaranju drugog dijela Sarajevo je stiglo do preokreta. Korner je izveo Pejović, Tatar šutirao, lopta pogađa Sadikua i odlazi u mrežu Brkića za slavlje gostiju s Koševa.

U 58. minuti Handžić šutira, Brkić je nesiguran i loptu šalje u korner. U 63. minuti sjajna šansa za Plemiće, ali se Bilbija spetljao u trenutku kada je trebao da završi napad. Novi gol u 69. minuti. Nakon školske akcije domaćeg tima, Bilbija postiže drugi gol za 2:2.

Sarajevo je uspjelo do kraja doći do pobjede, pošto je rezervista Anel Hebibović u 82. minuti pogodio za 3:2. Nekoliko minuta kasnije Bilbija pogađa stativu, Ahmetović ne koristi šansu za goste...

Sve u svemu, derbi kakav se samo poželjeti može i velika pobjeda aktuelnog prvaka koji se vraća na prvo mjesto sa 23 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu slijedi odmor jer nam idu reprezentativne utakmice, a nakon toga će na Koševu gostovati Široki. Zrinjski pak gostuje u Tuzli kod ekipe FK Tuzla City.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sampion je opet preuzeo vrh tabele - dobra tekma - bilo gusto / Vlado na defibrilatoru
27 1
MaloPaznje
Čestitke od komsije na tituli!
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi