Tenzije pred utakmicu između TOŠK-a i Zvijezde - Oglasili se iz gradačačkog tima
FOTO: NK Zvijezda Gradačac

Dan pred utakmicu

Tenzije pred utakmicu između TOŠK-a i Zvijezde - Oglasili se iz gradačačkog tima

E. Oštraković

Sutra svoju utakmicu u okviru 18. kola Prve lige FBiH u Tešnju igraju TOŠK i Zvijezda iz Gradačca.

Sigurno je da je ovo derbi donjeg dijela tabele u kojoj obje ekipe žele da ostvare pozitivan rezultat.

TOŠK u ovu utakmicu ulazi na krilima dvije pobjede u prva dva kola kada je riječ o drugom dijelu prvenstva.

Slavili su prvo u Tešnju protiv Budućnosti, a zatim su ostvarili pobjedu i u Srebreniku protiv Gradine.

Sa druge strane Zvijezda je prvo poražena od Tomislava u gostima, a nakon toga su upisali pobjedu protiv Bratstva.

Mnogo tenzija viđeno je pred sutrašnju utakmicu, a sada su se oglasili iz gostujućeg tabora iz kojeg "krive" sutrašnjeg domaćina za podizanje tenzija.

Oglasi

Saopštenje Zvijezde iz Gradačca prenosimo u cjelosti.

"Nogometni klub Zvijezda Gradačac želi istaći da u potpunosti stoji iza svog trenera, gospodina Mate Neretljaka. Želimo naglasiti da naš trener nema nikakvih mrlja po pitanju integriteta, profesionalnosti i sportskog duha. Gospodin Neretljak je posvećen radu sa ekipom, razvoju igrača i postizanju sportskih ciljeva kluba.

Također, želimo demantirati navode koji su se pojavili u nedavnom saopštenju za javnost drugog kluba, o navodnoj povezanosti našeg trenera s delegiranjem sudaca za nadolazeću utakmicu. Ističemo da Slavko Zovkić nije komšija trenera Mate Neretljaka, kako je navedeno u spornom saopćenju, već je stanovnik Županje, a potječe rodom iz Tramošnice koja nema veze sa Orašjem. Mi kao kolektiv nikada se ne oglašavamo po pitanju grešaka službenih lica a bilo ih je želimo da vjerujemo da su nastale greškom, zato pozivamo sve ekipe da nam omoguće uslove za igru kakve mi njima pružimo u Gradačcu, da ne dižu bezpotrebne tenzije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometni klub Zvijezda Gradačac podržava fer i pošteno sportsko natjecanje, te vjeruje u integritet svih sudionika nogometnih utakmica. Pozivamo sve navijače da podrže naš klub na terenu i da se fokusiraju na podršku igračima i treneru u ostvarivanju sportskih ciljeva.

Hvala na pažnji", stoji u saopštenju ovog kluba.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Invisible80
Mate je jedno veliko smeće, od kad' je vodio Metalege pa sve do sad', ne može se lik promijenit'
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi