Svađa braće Albanaca i Kosovara za igrača iz "bh. kolonije"

Vodi se velika borba

Svađa braće Albanaca i Kosovara za igrača iz "bh. kolonije"

Admin Čaušević

Čini se da bi Albanci i Kosovari u budućnosti mogli imati sličnih problema kao što to već dugo vremena ima Bosna i Hercegovina. 

Uopšte nije strana pojava da Srbija ili Hrvatska "otimaju" sportiste Bosni i Hercgovini, a nešto slično se počinje dešavati između Albanije i Kosova.

Naime, FS Albanije i FS Kosova vode veliku borbu da osiguraju igranje Zymera Bytyqija, koji inače član Konyspora, pravu malu bh. koloniju koja daje trojicu reprezentativaca - Amara Rahmanovića, Amira Hadžiahmetovića i Ibrahima Šehića.

Bytyqi je rođen u Belgiji, prošao je omladinske selekcije Norveške, a prošlog ljeta je igrao prijateljski meč za Kosovo.

Sada je došlo do preokreta pa ovaj 24-godišnji krilni fudbaler sada želi igrati za Albaniju. Poziv bi trebao dobiti već za prijateljske mečeve u junu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U narednim sedmicama se očekuju intenzivniji pregovori između igrača i Saveza, ali sigurno je i da Kosovari neće sjediti skrštenih ruku.

Inače, Bytyqi je u Konyaspor stigao u januaru iz Vikinga te je na deset ligaških mečeva uspio upisati čak pet asistencija. Jedno vrijeme je bio član i RB Salzburga.

Top Komentari

Zgembic
Jadan je onaj koji Ne igra za zemlju svojih roditelja.
13 6
2323
Boli nas ona stvar za koga ce igrati.....nepoznat lik totalno....
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi