Kraljevi na korak od F4: Iza Muse najteža noć otkako je u Realu, skandal Hezonje!

Baskonija je opet savladana

Kraljevi na korak od F4: Iza Muse najteža noć otkako je u Realu, skandal Hezonje!

Admin Čaušević

Pobjedom 101:90 Real Madrid je došao na pobjedu od plasmana na Final Four Eurolige nakon što je poveo sa 2:0 u seriji protiv Baskonije. Džanan Musa se nije proslavio, dok je meč obilježio i mali skandal Marija Hezonje.

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično izjednačeno. Real nije uspjevao da se odlijepi pošto su se gosti iz Baskonije držali poprilično dobro.

Kraljevi su u trećoj dionici odlučili da ubrzaju te im je prednost postepeno rasla, a da najvećeg plusa su stigli u posljednjih deset minuta.

Aktuelni prvak Evrope je u nekoliko navrata imao više od 20 poena prednosti. Vratila se Baskonija u završnici, ali vremena je ponestalo. Konačan rezlutat glasio je 101:90.

Zanimljivo da je ovo bila prva utakmica otkako je član Reala u kojoj Džanan Musa nije zabio ni poen što je prekid nevjerovatne serije od 75 mečeva.

Musa je imao po poen i asistenciju, a na terenu je proveo 17 minuta. Zanimljivo da od šest pokušaja nije imao nijedan ubačaj.

Oglasi

[related]https://twitter.com/TheUpset_media/status/1783598251414901191[/related]

U završnici utakmice isključen je Hezonja zbog duple tehničke greške nakon što je počeo psovati sudijama zbog nezadovoljstva radi nekih odluka.

Kraljeve je do pobjede predvodio sjajni Campazzo sa 24 poena, dok je Yabuselle dodao 16. Kod Baskonije se u jednoj od boljih partija sezone istakao Marinković sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugom meču večerašnjeg programa razigravanja za F4 Panathinaikos je uspio do pobijedi Maccabi rezultatom 95:79 te izjednači u seriji na 1:1.

Nakon što je završen meč kojeg je obilježio domaći košarkaš Sloukas sa 29 poena, došlo je do određenih tenzija OACA Areni sa Lessortom u glavnoj ulozi, ali se sve nekako smirilo.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
pa odmah na početku utakmice Marinković ga je slučajno udario rukom u vrat i vidjelo se da se Musa prepao s obzirom da je perisao vrat, to ga je izbacilo iz ritma mozda bolje da nije ni igrao nikako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi