FIBA objavila listu od 12 kandidata za MVP nagradu na Mundobasketu

Na listi i Bogdan Bogdanović

FIBA objavila listu od 12 kandidata za MVP nagradu na Mundobasketu

Svjetska košarkaška federacija FIBA objavila je listu od 12 kandidata koji će se takmičiti za nagradu MVP Mundobasketa u Kini.

Jedan od onih koji su na listi je i srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je na Dalekom Istoku pružao zaista vanserijske partije. On je po meču ubacivao 21,7 poena i četvrti je najbolji strijelac turnira.

Ipak, šanse da dobije MVP titulu su mu svakako minimalne ili nikakve obzirom da je njegova Srbija izgubila već u četvrtfinalu od Argentine.

Ostali kandidati su: Facundo Campazo, Luis Scola, Patty Mills, Joe Ingles, Ricky Rubio, Marc Gasol, Mateusz Ponitka, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Evan Fournier i Tomas Satoransky.

Inače, Mundobaket se približio kraju i ostalo je još da ispratimo ko će osvojiti medalje. U današnjim susretima polufinala sastaju se Španija i Australija, odnosno Francuska i Argentina.

Top Komentari

Kiss
ako Argentina osvoji Scola ili Campazzo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi