Golman iz Iraka izgubio sina, ali ipak stisnuo zube i branio za svoj tim

Nikome nije spominjao tragediju

Golman iz Iraka izgubio sina, ali ipak stisnuo zube i branio za svoj tim

Alaa Ahmed, golman iračkog kluba Naft Mayasan, dospio je u centar pažnje svjetskih medija zbog poteza koji je napravio.

Ahmedu je samo dan pred ligašku utakmicu preminuo sin, a on nikome nije spominjao tragediju, stisnuo je zube i stao među stative.

Nakon što je utakmica završila, golman je briznuo u plač nakon 90 minuta suzdržavanja, a potom su ga okružili svi saigrači koji, na prvu, nisu znali o čemu se radi. Kada su saznali tužne vijesti, zaplakali su i sami...

"Nemamo riječi kojim možemo opisati bol koju osjećamo u ovom trenutku. Ahmed je izgubio sina, ali je uprkos tome branio za naš tim ne želeći nikome govoriti o tragediji koja ga je zadesila", rekao je predsjednik Naft Mayasana, koji je potom dodao:

"Zanijemili smo kada smo ga vidjeli u suzama, ali ne smijemo tugovati s njim. Moramo biti jaki i učiniti ga jačim u ovim teškim trenucima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi