Meridianov put uspjeha: U društvu najboljih ispunjena društvena misija

Meridianov put uspjeha: U društvu najboljih ispunjena društvena misija

Sponzorski tekst

Ulaganje u perspektivne sportiste, bezrezervna podrška lokalnim zajednicama, humanost i solidarnost – ovo je nekoliko riječi kojima bi se mogla opisati društvena angažovanost kompanije Meridian u 2023. godini.

Bezbroj puta Meridian je pokazao da je društveno odgovorna kompanija, te da prepoznaje ambiciju i zalaganje naših sportista, ali i potrebe građana BiH.
Proteklu poslovnu godinu obilježile su veoma uspješne humanitarne akcije, podrška udruženjima koja se bore za prava ranjivih kategorija, te saradnja sa uspješnim sportskim kolektivima, ali i “malim” klubovima koji su uz Meridian krenuli put uspjeha i rasli.

Trojka za humanost

Jedna od najuspješnijih akcija u 2023. godini realizovana je sa košarkašima KK Bosna Meridian. Cilj je bio pomoći Udruženju Pomozi.ba i rezultat je šampionski. Za svaku trojku koju su Studenti ubacili u protivnički koš od početka do kraja akcije Meridian je donirao 100 KM, a ubacili su 51 trojku!
Novac je uplaćen u fond „Sportisti za život” – za liječenje bh. građana, a jedan dio i za pomoć žrtvama katastrofalnih zemljotresa u Siriji i Turskoj.

U društvu najboljih

Meridian ostaje dosljedan u podršci sportu, bez obzira na rang takmičenja kluba kojem je sponzor- bitna je volja, strast prema sportu i želja za uspjehom. Proteklu godinu, lider u priređivanju igara na sreću bio je rame uz rame sa: FK Sarajevo, KK Bosna Meridianbet, FK Sloga Meridian, OKK Sloboda, FK Sloga iz Trna, FK Goražde, KK Promo Donji Vakuf, ŽKK Banovići, OK Volley, FK Alfa Modriča, Klub malog fudbala Teslić, FK Rekreativo, 13. Skojevki iz Gradiške...
-Želja nam je i cilj da u narednoj, 2024. godini, naša ekipa uspješnih i dobrih sportista bude još veća, a kao i do sada, rado ćemo podržati ženske sportske kolektive koji su ponekad nepravedno zapostavljeni – rekli su u Meridianu.

Meridian uz medicinare

Kompanija Meridian podržala je i najhumanije ljude u BiH, ljekare, a njih 700 je ljetos u Neumu promovisalo zdrav život. Sportske igre organizovao je UKC RS i to je bila prva donacija najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj.

Sigurnost za sigurne kuće

Povodom Međunarodnog dana žena, kompanija Meridian vrijedne donacije uručila je sigurnim kućama u Banjaluci i Sarajevu. Njima, nažalost, često manjka namještaja i opreme, što je ova kompanija prepoznala i pomogla im kako bi mogli da nastave svoju društveno-korisnu i prijeko potrebnu misiju.
Kako su istakli, upravo ovakve donacije daju im dodatnu sigurnost da će nesmetano nastaviti svoj rad.

Meridian u Indiji

Boje Meridiana u 2023. godini vidjele su se i u dalekoj Indiji, zahvaljujući atletičaru Davoru Vidoviću koji je tamo trčao maraton. Davor se izborio za kvalifikacije, a Meridian mu je omogućio da otputuje i da se takmiči rame uz rame sa najboljim atletičarima iz cijelog svijeta.

Inovativni projekti

Meridian ide u korak sa modernim vremenom, te je bio sponzor inovativnih e-sportskih takmičenja. Budući pravnici i elektroteničari prepoznali su potencijal e-sporta, a Meridian je bio tu da obezbijedi atraktivne nagrade za pobjednike prvog e-sport kupa i Fantasy lige banjalučkoj ETF-a.

– E-sport je globalni fenomen s velikom bazom entuzijasta i igrača, a mi smo prepoznali značaj ove industrije i podržali studente u njihovim nastojanjima da je popularizuju. Ohrabrujemo studente da nam i u budućnosti predlažu interesantne projekte – dodaju u Meridianu.

U narednoj, 2024. godini, u Meridianu planiraju još snažnije da se posvete humanoj misiji i ponovo opravdaju lidersku poziciju na svim poljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.