Mozzartov Humanitarni tiket za Centar „Tvoja riječ“

Kompletan fond martovske akcije upućen osobama i djeci sa autizmom

Mozzartov Humanitarni tiket za Centar „Tvoja riječ“

Sponzorski tekst

Protekla sedmica u Banjaluci bila je u znaku plave boje koja je simbol podrške osobama i djeci sa autizmom, teškoćama u govoru i sa posebnim potrebama.

Povodom 2. aprila, Svjetskog dana osoba sa autizmom, Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ i Centar za specijalističke socijalne usluge „Za majku i dijete“, organizovali su humanitarni koncert „Autizam govori srcem“ i treći Kongres „Novi pristupi za novo doba“. Podršku u ovoj plemenitoj misiji pružila im je kompanija Mozzart donacijom kompletnog martovskog fonda u akciji „Humanitarni tiket petkom“.

Veoma sam srećna što smo uspješno realizovali ove manifestacije zahvaljujući predanom radu našeg tima, volontera, terapeuta i nesebičnoj podršci društveno
odgovornih kompanija među kojima je i Mozzart. Ova kompanija je prepoznala misiju za koju se zalažemo, a to je prihvatanje različitosti i pružanje podrške svim našim malim drugarima kojima je to potrebno, kao i njihovim roditeljima. Hvala Mozzartu na podršci u realizaciji naše priče i što su postali partner naših događaja, zbog čega se nadamo nastavku dobre saradnje – poručila je Olivera Ratković, direktorka Centra za edukaciju „Tvoja riječ“, Banja Luka.

Tokom marta, humanitarni tiket u podne uspješno su tipovali Jugoslav Vasović i Dragan Zdravković, dok su listići Milana Kalinića, Zorana Moke Slavnića i Dragane Kosjerine zaokruženi zagarantovanim dobitkom. Ulog je, tradicionalno, donirala kompanija Mozzart, a ukupan fond dobitnih i zagarantovanih suma uputili su humanitarcima iz Banjaluke koji su organizovali manifestacije povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom.

Tradicionalni koncert „Autizam govori srcem“ tokom dva dana donio je šarenilo dječije empatije i izazvao veliko interesovanje malih učesnika, ali i njihovih roditelja. Svoj doprinos pružili su i đaci iz OŠ Ivo Andrić, OŠ Jovan Cvijić, članovi KUD Veselin Masleša i Dječijeg hora Vrapčići…

Potom je organizovan treći Kongres govora „Novi pristupi za novo doba“ koji je okupio veliki broj stručnjaka iz oblasti medicine, defektologije, logopedije, pedagogije, psihologije, pedijatrije, medicinske radnike, učitelje, nastavnike, vaspitače, kao i saradnike iz zdravstvenih socijalnih i obrazovanih ustanova koji su se bavili unapređenjem komunikacije i govornih vještina, ali i kompletnom ličnošću djeteta.

Organizatori poručuju da veliki interes za ove manifestacije pokazuje da postoji empatija u našem društvu, da djeca sa poteškoćama nisu više tabu tema i da
smo postali znatno humaniji. Zbog toga najavljuju uskoro slične događaje posvećene ovoj populaciji.

A iz kompanije Mozzart najavljuju nastavak akcije „Humanitarni tiket petkom“ čiji će ukupan fond i u aprilu biti usmjeren u plemenite svrhe.