Za pobjednice iz Novog Travnika: Mozzart dresovi za OK Victory

Nova oprema donijela novu pobjedu

Za pobjednice iz Novog Travnika: Mozzart dresovi za OK Victory

Sponzorski tekst

U Novom Travniku stasava nova generacija uspješnih odbojkašica. U tamošnjem Odbojkaškom klubu Victory bilježe pobjede u svim selekcijama. Podrška u borbi za bodove stigla je članicama starijih selekcija koje će do novih pobjeda u novim Mozzart dresovima. 

Veoma smo zadovoljni ovom donacijom. Djevojke su igrale svoju prvu utakmicu u novim dresovima i donijeli su im pobjedu. Dobili smo pozitivne reakcije druge ekipe, publike i medija na izgled dresova. Dugoročno nam ova oprema mnogo znači jer je to veliki iskorak za naš mali klub. Hvala Mozzartu- kaže Adis Alić, predsjednik OK Victory Novi Travnik.

Klub je osnovan 2009. godine na inicijativu profesora tjelesnog odgoja, pa je prerastao iz školske sekcije u klub sa četiri selekcije. Od tada aktivno rade na području Travnika i Novog Travnika, a trenutno okupljaju oko 100 talentovanih odbojkašica svih uzrasta.

Opis nije dostupan.

Za razliku od dječaka, djevojčice i djevojke u ovom kraju veoma su zainteresovane za odbojku, pa iz ovog tima poručuju da im nedostaje još kadrova za širenje kluba.

Članice OK Victory nastupaju u omladinskim selekcijama- juniorke, kadetkinje, pionirke i pretpionirke, a sve se takmiče u okviru Omladinske odbojkaške lige Srednjobosanskog kantona.

Oglasi

Novu Mozzart opremu ovog puta zadužila je najstarija selekcija koju čine juniorke i kadetkinje. Kadetkinje su trenutno prve, a juniorke druge na nivou SBK. I pionirke i pretpionirke vrijedno treniraju i osvajaju bodove u svom takmičarskom rangu.

U klubu ne kriju ambiciju da pokrenu seniorsku selekciju jer imaju veoma kvalitetne odbojkašice koje su već stasale za taj rang. Međutim, za sada za to nemaju finansije, a dešava se i da starije igračice napuštaju ovo mjesto zbog odlaska na dalje školovanje.

Opis nije dostupan.

Klub organizuje „Victory cup“ na Dan Općine Novi Travnik, a često se takmiče i na brojnim domaćim turnirima i u regiji.

Iz njihovog kluba potekle su brojne talentovane igračice koje su se pridružile većim klubovima, od kojih su neki i u Premijer ligi BIH, a za njihova imena će se tek čuti.

Opis nije dostupan.

Klub ima skromnu pomoć Općine Novi Travnik, a dobijali su podršku i sa nivoa Srednjobosanskog kantona. Zbog toga aktivno apliciraju na projekte kako bi dobili sredstva za rad. Tim više, oduševila ih je donacija opreme iz Mozzarta jer se ovom plemenitom sportskom gestu nisu nadali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi