Pobjeda Manchester Cityja i trijumf Hammarbyja za najveću svjetsku kvotu u Mozartu

Mozzart promo kvote

Pobjeda Manchester Cityja i trijumf Hammarbyja za najveću svjetsku kvotu u Mozartu

Sponzorski tekst

Liga šampiona se vraća. Počinju odlučujuće utakmice u borbi za finale glavnog kontinentalnog klupskog takmičenja, a ovog utorka u polufinalu se sukobljavaju Real Madrid i Manchester City. Moglo bi se reći, uz svo poštovanje prema Interu i Milanu, finale prije finala.

Mozzart časti! Uvećaj uplatu za 20%

Nemoj propustiti priliku da te Mozzart počasti uvećanjem uplate koju možeš iskoristiti za pregršt utakmica Liga petice, Evrolige, ABA lige, NBA lige.

Izvrši uplatu preko xBona ili Klikera i uvećaj svoj depozit za 20%!

REAL MADRID - MANCHESTER CITY (UTORAK, 21.00), DVOJKA 2.40

Dok se Real Madrid bori za odbranu krune u Ligi šampiona, njihov protivnik u polufinalu u obliku Manchester Cityja je vjerovatno najveća prijetnja njihovom statusu. Dvije velesile susrele su se pod sličnim okolnostima u polufinalnoj fazi prošle sezone, a iako su Blancosi tada pobijedili, dvomeč je bio veoma napet. Ipak, Real Madrid bi trebao biti siguran nakon subotnje pobjede u Kupu kralja nad Osasunom (2:1), koja je donijela treći trofej ove sezone nakon uspjeha u Superkupu Evrope i ranije na Svjetskom klupskom prvenstvu. Donošenje 15. trofeja Lige šampiona u špansku prijestolnicu sada je krajnji cilj za tim Carla Ancelottija, a tim je u dobroj poziciji da napravi korak dalje. Za Manchester City ove sezone postoji osjećaj "sada ili nikad" u naizgled beskrajnoj potrazi za prvom titulom vladajućeg Starog kontinenta. Sa napadačem kao što je Erling Haaland koji postiže golove bez prestanka u skoro svakoj utakmici, ovo je zaista najbolje vrijeme za City do sada. Međutim, Građani su se u subotu snašli i bez njegovih golova, iako im to nije bio najbolji učinak u sezoni, jer su u Premijer ligi tijesno pobijedili Leeds sa 2:1 i tako zadržali vodstvo u prvenstvu. Pep Guardiola je dva puta osvojio titulu osvajača glavnog klupskog trofeja kontinenta, ali još nije uspio sa Građanima.

HAMMARBY - MJALLBY (UTORAK, 19.00), KEC 1.75

Hammarby definitivno očekuje da će barem ponoviti prošlosezonsko postignuće, kada je uspio da dođe do "bronze", ali je start bio vrlo slab. Prema rezultatima šest kola Alsvenskana, ekipa Martija Sifuentesa nalazi se tek na 11. poziciji na tabeli sa šest bodova, doživjevši četiri poraza u kampanji. U prošlom kolu Hammarby je izgubio od Norrkopinga sa 2:0, pretrpjevši drugi neuspjeh u nizu. Mjallby nije sebi postavljao ambiciozne ciljeve, a za tim Andersa Torstensona ostanak u švedskoj eliti biće ozbiljan uspjeh. Malim koracima klub poseže za uspjehom, pošto je u šest kola uspio da se plasira na deveto mjesto sa osam bodova. Bilo je problema u posljednje vrijeme - jer je Mjallby u prošlom kolu upisao remi bez golova sa AIK-om, te su bez pobjede u tri meča.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.