Od Mozzarta za Mostarce: Svečano otvoren novi košarkaški teren na Trimuši

Od Mozzarta za Mostarce: Svečano otvoren novi košarkaški teren na Trimuši

Sponzorski tekst

Ljubitelji košarke, ali i svi građani Mostara, sada imaju novo mjesto za sport, rekreaciju i druženje. Kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren u Parku Trimuša i poklonila ga svim stanovnicima grada na jugu naše zemlje.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj Mostaraca, sportista, a vrpcu su presjekli predstavnici kompanije Mozzart i gradonačelnik Mario Kordić.

"Prije dvije godine smo počeli sređivati ovaj prostor koji je ogroman i zahtjeva velika financijska sredstva, zbog čega smo projekt podijelili u nekoliko etapa. Svakako se nećemo zaustaviti na ovome. Ovaj teren je obnovljen u sklopu društveno odgovornog rada kompanije Mozzart, kojoj se zahvaljujem što je prepoznala gradske aktivnosti kada su u pitanju sport i rekreacijske zone u Mostaru", poručio je gradonačelnik, Mario Kordić.

Nakon svečane ceremonije otvaranja, odigrana je revijalna utakmica između ekipa HKK Zrinjski i Grada Mostara, koju je predvodio upravo gradonačelnik. U uzbudljivoj igri obje ekipe su pokazale zavidno umijeće, a u krajnjem skoru za nijansu je bila bolja ekipa profesionalnih košarkaša iz tima Zrinjskog.

"Obnovljeni teren u ovoj prelijepoj oazi zelenila naš je poklon svim građanima Mostara. Cilj ove društveno odgovorne akcije je da mladi talenti, ali i svi sportski entuzijasti, imaju što bolje i savremenije uslove za treninge i igru. Nadamo se da će upravo na novom Mozzartovom terenu prve košarkaše korake napraviti neki budući asovi", poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Otvaranje terena imalo je i humanitarni karakter jer je publika učestvovala u šutiranju trojki, a svaki pogodak kompanija Mozzart nagradila je sa po 100 KM. Ukupni fond, u iznosu od 2.500 KM, upućen je Udrugi "Vedarosmijeh" iz Mostara, koja je predstavnicima kompanije Mozzart i Grada Mostara uručila zahvalnice.

Novo igralište u mostarskom Parku Trimuša sedmo je po redu u našoj zemlji koje je kompanija Mozzart rekonstruisala u okviru društveno odgovorne akcije obnove terena. Nakon Banjaluke, Doboja, Bileće, Jablanice, Bijeljine i Mostara, Mozzartov humanitarno - sportski karavan nastavlja svoje putovanje kroz gradove širom BIH.