Dva Zmaja imaju posebnu podršku na Bilinom polju - One se izdvajaju od svih drugih

Podrška za Džeku i Varešanovića

Dva Zmaja imaju posebnu podršku na Bilinom polju - One se izdvajaju od svih drugih

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju u Zenici čeka ekipu Luksemburga u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kao i uvijek podrška s tribina je ogromna, a i posebnu podršku imat će kapiten Edin Džeko i Dal Varešanović.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine veliki je favorit u meču s Luksemburgom. Bez obzira na to podrška Zmajevima je ogromna, a tu je i dosta poznatih lica.

Pred sam početak utakmice na tribinama su se našle Amra Džeko i njena kćerka Sofija Vićentijević.

Oglasi

Amra je naravno stigla da da podršku kapitenu naše selekcije Edinu Džeki s kojim je godinama u braku, a njena kćerka ima također osobu koju malo više podržava od drugih.

To je fudbaler Sarajeva Dal Varešanović s kojim je u vezi i s kojim odnedavno više ne krije da su u velikoj ljubavi.

Oni ne izdaju: Pogledajte korteo BH Fanaticosa u Zenici

BH Fanaticosi, najvjerniji navijači reprezentacija BiH, tradicionalno su u korteu svi zajedno krenuli ka stadionu Bilino polje, gdje će večeras, po običaju, uz grlo i dlanove bodriti Zmajeve do važne pobjede.

Jasno je svima da je ovo utakmica koju naša reprezentacija jednostavno mora pobijediti kako bi ostali u igri za drugo mjesto u grupi.

Faruk Hadžibegić je za ovaj susret odlučio da na teren izvede sledeće igrače: Šehić, Barišić, Saničanin, Dedić, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Tahirović, Stevanović, Džeko i Kodro Kada je riječ o stanju na tabeli uoči ove utakmice Bosna i Hercegovina se nalazi na četvrtom mjestu sa tri osvojena boda iz tri odigrane utakmice.

Sa druge strane naš večerašnji protivnik ima bod više, te se nalaze na jednoj poziciji ispred nas. Naša reprezentacija je u prva tri kola igrača kod kuće protiv Islanda i tada smo ostvarili pobjedu od 3:0, a zatim su uslijedila dva poraza. Prvo nam je poraz od 2:0 nanije Slovačka, a zatim smo izgubili 3:0 od Portugala.

Luksemburg je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje i uzeo je bod u gostima kod Slovačke, koja je recimo dobila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0. Zatim su kod kuće poraženi od Portugala sa 6:0, a onda su na svom terenu sa 2:0 savladali Lihtenštajn i sigurno da i večeras imaju svoju računicu.

Top Komentari

Ecosport
Mama....da ne kažem šta, a kćerka će se vjerovatno ugledat na mamu.
0 0
Drakula
UVIJEK NEUGODNI LUXEMBURG U GOSTIMA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi