Sujevjerje i fudbal: Zvijezde sa najčudnijim ritualima

Sujevjerje i fudbal: Zvijezde sa najčudnijim ritualima

3. Laurent Blanc i Fabien Barthez

A. Haznadarević

Kako u životu mnogo ljudi poštuje razna praznovjerja, tako i na samim fudbalskim utakmicama možemo svjedočiti mnogima od njih. Zanimljivo je da su neka od njih toliko karakteristična, da su prerasla u prave rituale koje navijači sa osmijehom ispraćaju. Među svim, ove zvijezde se posebno ističu po poštovanju čistih sujevjerja.

Jedno od najinteresantnijih sujevjerja, standardni je ritual pred početak utakmice legendarnog francuskog dvojca Laurenta Blanca i Fabiena Bartheza. Bila je to nezaobilazna scena pred mečeve Galskih pijetlova, posebna zanimljiva javnosti tokom Svjetskog prvenstva 1998. u kojoj bi svaki put prije početkog sudijskog zvižduka, Blanc poljubio "ćelavicu" fantastičnog golmana Bartheza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.