Mozzart uz asistenciju stipendiste Affana Smajića opet podržao distrofičare Federacije BiH

Stigla donacija za medicinsku rehabilitaciju

Mozzart uz asistenciju stipendiste Affana Smajića opet podržao distrofičare Federacije BiH

Sponzorski tekst

Savez distrofičara Federacije BiH i kompanija Mozzart dugogodišnji su prijatelji. Kroz donacije, regionalni lider u priređivanju igara na sreću već godinama im pruža podršku u radu i omogućava banjsku rehabilitaciju članovima kako bi im olakšali svakodnevnicu i usporili napredak bolesti.

Ovoj plemenitoj misiji pridružio se Mozzartov stipendista, hrvač Affan Smajić koji je asistirao pri uručenju četvrte donacije distrofičarima Federacije.

"Kompanija Mozzart kroz naša kantonalna udruženja i federalni Savez zaista daje jednu nesebičnu podršku. Kada znamo da imamo uz sebe prijatelja koji kontinuirano prati naše aktivnosti i pomaže nam, borba nam je puno lakša. Hvala još jednom Mozzartu i njihovom stipendisti Affanu u ime Saveza, svih opštinskih i kantonalnih organizacija distrofičara što nam ulivaju optimizam i daju snagu", poručuje Almir Šahmanija, direktor Saveza distrofičara Federacije BiH.

Savez distrofičara Federacije BiH, u šest kantonalnih organizacija, broji 1.218 članova, a među njima je 269 korisnika elektromotornih kolica uslijed oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta. 

Zahvaljujući ovoj pomoći, devetnaestogodišnja djevojka koja boluje od mišićne distrofije boraviće na rehabilitaciji u centru Reumal u Fojnici. 

„To je zaista za sada nešto što mnogo pomaže našim članovima. Mozzart ovim gestom ponovo dokazuje da je veliki prijatelj Saveza koji nam daje sigurnost jer uvijek možemo računati na podršku“, ističe Šahmanija. 

Medicinska rehabilitacija oboljelih od mišićne distrofije jedini je način usporavanja progresije ove bolesti jer lijeka u svijetu za sada nema. Oboljeloj djeci i omladini na ovaj način je omogućen smještaj u lječilištu sa punim pansionom, četiri vrste vježbi, podvodne i manuelne masaže i sve ostalo što je potrebno za usporavanje napredovanja ove bolesti. Savez distrofičara nema sopstveni izvor finansiranja, a medicinska rehabilitacija ne pada na teret zdravstvenog osiguranja u Federaciji. Iz tog razloga, Mozzartov i Affanov plemeniti gest još više im znači. 

U prethodnom periodu, osim Savezu, novčane i materijalne donacije kompanije Mozzart stigle su i u Udruženje distrofičara Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, u Cazin, Bužim, Doboj, Banjaluku i Brčko, a podršku ovoj populaciji širom BiH nastaviće da pružaju i u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.