OK BiH: Iskreno hvala sportskim kolektivima i radnicima

Sportisti igrali značaju ulogu

OK BiH: Iskreno hvala sportskim kolektivima i radnicima

Sportisti i sportski kolektivi imali su važnu ulogu u prikupljanju pomoći ugroženima u poplavama koje su minulih dana nažalost zadesile dobar dio Bosne i Hercegovine, te susjedne Srbije.

Olimpijski komitet BiH također je uključen u akciju prikupljanja pomoći onima kojima je potrebna. Danas je na našu adresu došlo saopštenje OK BiH u kojemu su sa ponosom spomenuti svi sportski kolektivi, sportski radnici, ali i navijači koji su pomagali unesrećenima ovih dana.

“Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je ponosan, te se iskreno zahvaljuje svim sportskim kolektivima, sportistima, navijačima i sportskim radnicima koji su učestvovali u spašavanju ugroženih građana širom Bosne i Hercegovine, te ih molimo da nastave sa svojim aktivnostima. Na adresu OK BiH su do sada prispjele mnogobrojne informacije o spasilačkim i humanim poduhvatima koje su sportisti i sportski radnici realizovali. Ovakvi potezi su konkretan primjer demonstriranja Olimpijskih vrijednosti, te na najbolji način prikazuju visok stepen solidarnosti, oslikavaju svijest i bit postojanja sporta kao najzdravijeg segmenta svakog društva. Zahvaljujemo se svima koji su podržali incijativu OK BiH, kao i onima koji su se samoinicijativno uključili u akcije spasavanja i pomoći. Olimpijski komitet nastavlja sa akcijom prikupljanja humanitarne pomoći, te svi zainteresirani mogu donijeti donacije u prostorije OK BiH, Alipašina bb, Zetra najkasnije do srijede 21.maja u 12:00,“ stoji u saopštenju Olimpijskog komiteta BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.