Konferencija za medija predsjednika UEFA-e

Čeferin: Bez infrastrukture nećete imati ni talente

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksandar Čeferin održao je konferenciju za medije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Čeferin je u našu zemlju stigao zajedno sa svojim saradnicima iz UEFA-e, a u okviru zvanične posjete danas je obišao administraciju N/FSBiH, te održao protokolarne sastanke u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH.

Pred put u Moskvu, gdje će sutra biti obavljeno žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Čeferin je imao brifing sa novinarima. Kroz razgovor, između ostalog, istaknuo je da je infrastruktura gorući problem u BiH. 

"BiH ima dobru i talentovanu fudbalsku ekipu, ali lošu infrastrukturu. Vrlo je bitno da lokalna zajednica učestvuje u tome. Bez infrastrukture ubuduće neće biti moguće ništa. Spremni smo pomagat, imamo stručnjake koji će predložiti rješenja. Većina stadiona je na granici regularnosti. Reprezentacija ima problem gdje da igra utakmice. Infrastruktura se mora razvijati po cijeloj BiH. Ako se ne bude radilo na tome, nećete imati nijednog talenta, ", kazao je Čeferin. 

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije sastao se tokom boravka s predsjednicima HNS Davorom Šukerom i FSCG Dejanom Savićevićem.

"Sada trenutno nismo razgovarali o ideji Regionalne lige, više o radu Saveza stvarima koje su dobre i loše. Problem Regionalnih liga je što bi one štetile nacionalnim ligama. Problem je i specifičnosti prostora, sve to pokazuje da je prerano za formiranje takvog takmičenja."

Jedno od pitanja se odnosilo UEFA-inu borbu protiv veličanja zločinaca na stadionima.

"I u BiH je prisutan problem s navijačima. O tome se baš razgovaralo danas u Predsjedništvu i Vijeću ministara BiH. Teško je da se UEFA može boriti protiv toga, same kazne nisu baš jedino sredstvo. Mora se država pobrinuti oko toga, mlade ljude treba odgajati da to ne ide tako..."

Uz Aleksandra Čeferina, prisutnima se također obratio i predsjednik krovne kuće bh. fudbala Elvedin Begić, koji je istakao da je odnos između UEFA i N/FSBiH na visokom nivou, ali da se isto tako radi na njegovom unapređenju. 

Promo

Top Komentari

infinity2612
sve dok se klubovi ne budu kažnjavali odizimanjem bodova ili prijetnjom izbacivanja u drugu ligu, minimalne novčane kazne neće dorpijeniti uklanjanju rasističkih i fašističkih ispada srba i hrvata
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti