Švicarci i ponosni i ljuti, Xhaka i Shaqiri prekršili Petkovićevu naredbu

Strasti se ne smiruju nakon sinoćnje utakmice

Švicarci i ponosni i ljuti, Xhaka i Shaqiri prekršili Petkovićevu naredbu

Švicarska je sinoć u sjajnom meču u Kalinjingradu slavila veliku pobjedu (2:1) nad selekcijom Srbije poslije preokreta i golova Granita Xhake i Xherdana Shaqirija.

Ipak, pobjeda Švicaraca je, donekle, ostala u sjeni poteza strijelaca golova, inače fudbalera kosovsko-albanskog porijekla.

Xhaka i Shaqiri su pogotke i pobjedu proslavili ukrštenjem ruku na prsima i pravljenjem simbola albanskog orla, što se, logično, nije svidjelo Srbijancima, ali ni Švicarcima.

Švicarski mediji su, naime, kritikovali Shaqirija i Xhaku zbog miješanja politike u sinoćnju utakmicu. Tako tamošnji Blick.ch slavi "briljantne Budale", ali i poručuje da je pomenuta provokacija protiv teškog protivnika i u datom momentu samo "glupa i nepotrebna".

Novinar pomenutog lista Felix Bingesser ističe i da slavlje sa albanskim orlom kao švicarski navijač može pripisati nezrelosti dva muškarca.

U istom listu se mogla pročitati i konstatacija da je Xhaka prekrešio obećanje koje je dao 2014. godina da u dresu Švicarske više neće praktikovati kontrovezno slavlje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pretjerano oduševljen Xhakinim i Shaqirijevim potezima nije bio ni selektor Švicarske Vladimir Petković koji je poručio:

"Rekao sam im unaprijed da se politika ne smije miješati sa sportom. Cijela država je mišljenja da nam to nije potrebno".

Top Komentari

Svojprisebi
zato cete sada da popusite od kostarike bagro jedna
3 34
Keno
Ne razumijem zasto je provokacija, ako ti smeta zato sto neko slavi simbol svoje drzave onda se pitaj da mozda nije do tebe. Isto kad srbi dignu 3 prsta kad zabiju ili kad onaj ustasa zapjeva onu njihovu retardiranu pjesmu, boli me kita slavi svoje ne diraj moje to je to
29 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi