Šou Nemanje Bilbije u pobjedi Zrinjskog protiv Zvijezde

Plemići slavili u zaostalom meču 5. kola

Šou Nemanje Bilbije u pobjedi Zrinjskog protiv Zvijezde

Endin Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog večeras su pred svojim navijačima pobijedili Zvijezdu 09 sa 5:2 u okviru zaostale utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je u Mostaru opravdao ulogu favorita i bez većih problema uspio je da dođe do tri boda protiv novog bh. premijerligaša. Aktuelni prvak naše zemlje do prednosti je stigao već u šestoj minuti utakmice kada je Čirjak sjajno asistirao, a mrežu gostiju zatresao je Nemanja Bilbija.

U 15. minuti Plemići su mogi udvostručiti prednost, no lopta je nakon pokušaja Jovića otišla preko gola. Incijativa domaće ekipe isplatila se u 31. minuti kada su došli do drugog gola. Igrači Zrinjskog odigrali su sjajnu akciju u kaznenom prostoru gostiju, a na kraju u listu strijelaca upisao se Bekrić za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je mogao i do trećeg gola, ali je ovaj put stativa spasila Zvijezdu nakon pokušaja Bilbije. Samo deset minuta u nastavku trebalo je domaćoj ekipi da dođe do novog gola. Čirjak je ponovo asistirao za Bilbiju koji neometano posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo od 3:0.

Međutim, samo pet minuta kasnije Zvijezda 09 je uspjela smanjiti na 3:1 eurogolom koji je postigao Govedarica iskosa s desne strane. Treba pohvaliti i navijače Zrinjskog koji su aplauzom nagradili igrača potivničkog kluba za majstorski pogodak.

Ipak, to je bilo sve od gostiju za večeras jer je Zrinjski ubrzo došao i do četvrtog gola kada je hat-trick upotpunio Bilbija za 4:1. Bilbija je nanizao čak pet igrača protivničke ekipe, a zatim je pogodio mrežu Zvijezde po treći put na večerašnjoj utakmici.

No, za napadača Zrinjskog to nije bilo dovoljno jer je samo nekoliko minuta kasnije postigao i svoj četvrti gol na utakmici za konačnih 5:1. Kakva noć za Nemanju Bilbiju. Konačnih 5:2 u samom finišu utakmice postavio je Tojčić.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Zrinjski - Zvijezda 5:2 (Bilbija 6', 55', 70', 77', Bekrić 31'/Govedarica 60', Tojčić 82')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Bekrić, Jović, Pezer, Marković, Hairlahović, Rustemović, Bilbija.

Zvijezda 09: Dejanović, S. Filipović, Krajišnik, Tripković, Zlatković, Tojčić, M. Filipović, Osmanagić, Škahić, Babić, Govedarica.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amarosim
smesan igrac. samo u BIH moze da igra. gde god je bio grejao klupu i tribine
15 25
BosnaZmaj
Lako je zabiti protiv ove srbende sa sela, jako slab igrac, ako gledas realno na svjetski fudbal
11 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti