Čelik odolio napadima Sarajeva i nastavio seriju bez poraza
Meč je dva puta bio prekidan zbog bakljada, ali je na kraju ipak uz 20-ak minuta kašnjenja okončan

Derbi 8. kola Premijer lige BiH

Čelik odolio napadima Sarajeva i nastavio seriju bez poraza

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Zenički Čelik je u derbiju 8. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju ugostio ekipu Sarajeva, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Prvo poluvrijeme u Zenici nije donijelo mnogo. Oba tima su doduše u meč ušla otvoreno, ali sve se dešavalo između dva kaznena prostora i bez pravih šansi.

Sarajevo je pokušalo preko Amara Rahmanovića u 17. minuti, ali je lopta otišla pored gola, a da bi potom gostujući navijači izazvali prekid od 20 minuta ubacivanjem baklji i topovskih udara.

Meč je nastavljen, ali igrači na terenu nisu ponudili previše. Sarajevo je pokušalo preko Rahmanovića i Adukora, ali su obojica slabo šutirala.

Imao je i Čelik dosta opasnih napada u prvom poluvremenu, a u samom finišu prvog dijela grešku golmana Kovačevića ne koriste domaći fudbaleri i lopta je bila previsoka za Jurinu.

Nakon prvih 45 minuta meča rezultat je bio neriješen (0:0).

Ni nastavak meča nije ponudio ljepotu u igri sa obje strane. Sarajevo je bilo nešto konkretnije i ofanzivnije, ali pravu šansu nisu mogli da stvore pred golom Ružića sve do 20 minuta prije kraja kada su krenuli u mnogo ozbiljnije napade.

U 71. minuti Sarajevo je imalo najbolju šansu večeras. Tatar je pobjegao odbrani Čelika, lobovao je Ružića, ali je Bevab zaustavio loptu na putu prema mreži.

Četiri minute kasnije Rahmanović je u odličnoj poziciji za postizanje gola. Ipak, traljavo je veznjak Sarajeva šutirao i loptu je uhvatio Ružić. U 78. minuti u šansi je i Tatar i pogađate, bio je neprecizan.

Isti igrač tri minute nakon toga radi dobar dribling i pokušava savladati Ružića, a Karamatić ga blokira u posljednji čas. I u 85. minuti prijeti Tatar glavom, ponovo neprecizno.

Dupovac u 87. minuti iz izgledne situacije šalje loptu preko gola nakon prekida i Sarajevo jednostavno nije moglo da postigne gol protiv Čelika čiji su igrači nestali sa terena u posljednjih 20 minuta meča.

Bevab je i u 90. minuti spasio mrežu nakon greške Ružića i šuta Velkoskog. Ahmetović je šutirao u nadoknadu, ali na kraju je ovaj meč  završen bez golova. Oba tima su tako nastavili seriju bez poraza, ali bodom više mora bii zadovoljna ekipa Čelika.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Čelik - Sarajevo 0:0

ČELIK: Ružić, Bevab, Dedić, Salčinović, Okić, Karamatić, Livaja, Jamak, Šišić, Miletić, Jurina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tatamata
Drugoligasi srece imaju nevjerovatno.
44 52
king11
jbg nema penala nema ni pobjede za fekalistance
15 51

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi