Shaqiri: Naravno da ću doći u Beograd, čega da se plašim?

Osvrnuo se na medijske natpise

Shaqiri: Naravno da ću doći u Beograd, čega da se plašim?

Švicarski reprezentativac albanskog porijekla Xherdan Shaqiri jedna je od najomraženijih (sportskih) ličnosti u Srbiji.

Ovaj fudbaler je, zajedno sa Granitom Xhakom, izazvao pravi skandal tokom Svjetskog prvenstva kada je slavio gol protiv Srbije pokazivanjem dvoglavog orla, zbog čega je naknadno i kažnjen.

Pošto će njegov Liverpool u Ligi prvaka igrati protiv Crvene zvezde, mediji su sedmicama unazad špekulisali o tome da sjajni ofanzivac neće smjeti da dođe u Beograd zbog paklenog dočeka kakav mu spremaju domaće pristalice. Međutim, ništa od roga...

"Naravno da ću doći u Beograd. Tamo ću otputovati sasvim normalno da bih igrao fudbal. Nikoga se ne plašim, niti dozvoljavam da me bilo šta plaši", riječi su Shaqirija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Crvene zvezde i Liverpoola igra se 6. novembra na stadionu Rajko Mitić (Marakana), a sve ulaznice su već rasprodane.

Top Komentari

Pa Srbi pozdravljaju sa 3 prsta u zraku i nikome se ne pravdaju, zasto bi se Shaqiri pravdao sa pozdravom Dvoglavog Orla, pa to jealbanski nacionalni simbol, u ostalom i Srbi imaju dvoglavog orla na zastavi, samo sto je srpski orao bijele boje. Pazi molimte, srpsko pozdravljanje sa 3 prsta nikome ne smeta ali zato njima u Srbiji smeta pozdrav Shaqirija koji sa dvije ruke imitira albanskog dvoglavog orla. Samo podrzavam ako nema pozdrav sa 3 prsta onda neka nema ni pozdrav sa imitacijom albanskog dvoglavog orla.
53 4
Keno
Shaqiri slobodno nakon tekme dodji u Bosnu na veceru, tu si dobro dosao ljudino
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi