Može li Čelik iskoristiti krizu na Grbavici?

Željo dočekuje Zeničane

Može li Čelik iskoristiti krizu na Grbavici?

Midhat Šljivak

Željezničar i Čelik danas će na Grbavici odigrati prvi susret 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su prema svim kladionicama sarajevski Plavi veliki favoriti za trijumf u ovom duelu, posljednja dešavanja unutar kluba sa Grbavice mogla bi itekako utjecati na dešavanja u ovom duelu.

Čelik u Sarajevo stiže sa jasnom željom da pokuša osvojiti bodove. Žele iskoristiti činjenicu da Želji ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme, ali isključivo su skoncentrisani na sebe.

"Očekuje nas još jedan težak meč i jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu i zato moramo biti veoma oprezni i skoncentrisani. Mnogo se govori o krizi u Željezničaru, ali ja to ne bih potencirao jer to nam se može obiti o glavu. Na nama je da budemo pametni i da odradimo utakmicu po dogovorenom planu iz svlačionice. Trudit ćemo se da pružimo najbolje od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat", rekao je p red meč trener Čelika Adnan Ornek.

Trener sarajevskog tima Milomir Odović je najmanje govorio o Čeliku, ali je istakao da Zeničani imaju dobru ekipu.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

"Mislim da Čelik ima nekih dobrih igrača, ali sve je do nas. Jasno mi je da su apetiti drugih klubova porasli nakon naših poosljednjih rezultata", istakao je Odović.

Susret Željezničara i Čelika igra se od 18 sati, a podsjetimo da je prvi meč u sezoni Čelik dobio sa 1:0 i taj poraz je presudio tadašnjem treneru tima sa Grbavice Slobodanu Krčmareviću.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Eto goska iza coska
21 10
mokekemo
Željezničaree ajde molim tee samo jebi tee pičke zenickeeee
5 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi