Otkriveni svi razlozi: Cristiano Ronaldo bojkotuje Ligu nacija!

UEFA mu 'stala na žulj'

Otkriveni svi razlozi: Cristiano Ronaldo bojkotuje Ligu nacija!

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo propustit će predstojeće utakmice svog nacionalnog tima protiv Poljske i Škotske, koje se igraju u četvrtak i nedjelju.


Već je potvrđeno da vjerovatno najbolji fudbaler svijeta neće igrati za Portugal do kraja godine, što znači da ga neće biti ni u revanšu sa Poljskom, te protiv Italije. Ti mečevi se igraju 17. i 20. novembra u sklopu Lige nacija.

Ronaldo nije bez razloga odlučio da ne igra ove utakmice, već je to uradio iz bojkota prema UEFA-i i njenom novom takmičenju Ligi nacija koja ove godine ima svoje premijerno izdanje.

Zvijezda Juventusa je, navodno, ljuta na UEFA-u iz nekoliko razloga. Prvi je taj što nije izabran za najboljeg igrača Evrope za ovu godinu (nagradu dobio Luka Modrić), a posebno mu je zasmetao crveni karton koji je dobio u Ligi prvaka protiv Valencije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Cristiano Ronaldo je svjestan da je najveća fudbalska zvijezda u Evropi, pa svojim nepojavljivanjem na utakmicama Lige nacija direktno utiče na smanjenje njene važnosti i popularnosti jer bez njega to definitivno nije isto.

Svi ovi razlozi nisu zvanično potvrđeni jer se Ronaldo nije oglašavao po tom pitanju, ali sasvim je jasno da ova priča itekako ima smisla, posebno kada znamo s kakvim žarom Ronaldo već duži niz godina nastupa za svoju reprezentaciju.

Top Komentari

MirzaBarucic
Najveca, odmah poslije Mesija!
6 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi