Došao na okupljanje reprezentacije, a onda odbio da debituje za Jamajku iz bizarnog razloga
Mladi fudbaler Leverkusena pristao je doći na okupljanje, a onda nije htio da igra jer njegov brat nije dobio poziv. Ipak, mnogi misle da čeka pozive evropskih ekipa za koje ima pravo igrati.

Njegov brat nije dobio poziv

Došao na okupljanje reprezentacije, a onda odbio da debituje za Jamajku iz bizarnog razloga

Endin Čaušević

Leon Bailey predstavio se fudbalskoj javnosti veoma dobrim igrama u dresu Bayer Leverkusena, a već neko vrijeme očekuje se da debituje za reprezentaciju Jamajke.

Bailey je dobio poziv reprezentacije svoje zemlje i očekivalo se da debituje u subotu, ali se to nije desilo. Ovaj 21-godišnji fudbaler pored Jamajke ima pravo da nastupa još za Njemačku, Belgiju i Englesku i mnogi vjeruju da zbog toga ne želi još uvijek da zaigra za selekciju Jamajke.

Očito je da Bailey odlučio da još uvijek ostavi otvorena vrata za pozive evropskih reprezentacije, pa je počeo izmišljati bizarne razloge da ne igra za Jamajku. Iako se pojavio na okupljanje ove selekcije na kraju je odbio igrati jer njegov mlađi brat nije dobio poziv.

"Došao sam na Jamajku jer sam dobio poziv reprezentacije. Imamo dogovor, ali me dočekao drugi scenario jer oni nisu ispoštovali svoj dio. Na kraju sam odlučio da neću igrati ovu utakmicu. Došao sam predstavljati svoju zemlju, ali oni nisu bili pošteni do kraja prema meni. Spreman sam da igram za ovu ekipu, no ako se nešto dogovorimo onda očekujem da se to poštuje", rekao je Bailey.

Ukoliko se ne desi neko čudo da Bailey dobije poziv iz Njemačke, Belgije ili Engleske ovaj fudbaler bi za Jamajku treba debitovati 17. novembra protiv Surinama. Ipak, jasno je da u konkurenciji za ovaj meč mora biti i njegov mlađi brat.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Dobra stvar kod slučaja kad si dobar fudbaler, a igraš za neku egzotičnu zemlju je ta što možeš pola familije ugurati u reprezentaciju.Kad se samo sjetim Hondurasa i četiri brata Palaciosa.
21 0
Ismet_Hadziosmanovic
Bravče
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi