Vanhaezebrouck: O Vranješevom ponašanju razgovarat ćemo u petak!
Bh. reprezentativac napravio je veliki gaf na Instagramu zbog komentara na nerede na meču AEK - Ajax. Holandski navijači su žestoko napadnuti, a Vranješ je to odobrio uz komentar "Dobrodošli u pakao".

Bh. fudbaler u velikim problemima zbog gafa na Instagramu

Vanhaezebrouck: O Vranješevom ponašanju razgovarat ćemo u petak!

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ danas je glavna tema u belgijskim medijima, ali ne zbog svojih igara u dresu Anderlechta već zbog velikog propusta kojeg je napravio sinoć na Instagramu.

Vranješ je digao dosta prašine u fudbalskoj javnosti svojim komentarom na sinoćnje nerede na meču AEK-a i Ajaxa u kojem su navijači grčkog tima napali navijače holandske ekipe. Ove scene su izgledale zaista zastrašujuće i samo je sreća spasila navijače Ajaxa da prođu bez ozbiljnijih povreda.

No, onda se Vranješ oglasio na Instagramu riječima "Dobrodošli u pakao" zbog čega se našao na velikom udaru javnosti. Mnogi su mu poručili da je takvo ponašanje nedopustivo za jednog profesionalca bez obzira što je nekada igrao za AEK. Životi navijača Ajaxa bili su ugroženi i sigurno da je Vranješ napravio ogroman gaf svojim potezom.

Belgijski mediji danas nisu imali milosti prema bh. fudbaleru i žestoko su ga kritikovali zbog onog što je objavio na Instagramu. Očito da je to imalo veliku ulogu u tome da Vranješ danas obriše svoj Instagram profil iako je bio i na udaru bh. navijača zbog nove sporne tetovaže. Također, Vranješ se nije pojavio danas na treningu, a njegov trener Hein Vanhaezebrouck je dao svoj komentar na sve što se dešava.

"Vranješ je danas bio odsutan zbog povrede. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo što se tiče komentarisanja na Instagramu. Ne moraš reagovati na takve stvari čak i ako si bio dio tog kluba. Ljudi prave greške, a on je pogriješio sinoć. Kazna tu ne pomaže. Razgovarat ćemo s njim u petak i vidjeti šta dalje. To je bilo zaista nepotrebno što je uradio i želim da mi objasnio zašto je to napravio", rekao je Vanhaezebrouck.

Također, oglasio se i generalni direktor Anderlechta, Michael Verschueren, koji se ogradio od Vranješovog incidenta na društvenim mrežama.

"Ne, Vranješ se ne ponaša onako kako bismo mi željeli. Mi imamo stav šampiona i igrači moraju da se tako ponašaju ako žele biti dio ovog kluba. U potpunosti se ograđujemo od njegovog ponašanja na Instagramu i imat ćemo razgovor s njim u petak", rekao je Verschueren.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Navijači Anderlechta nakon svega napravili su anketu oko toga da li Vranješ treba da dobije otkaz u klubu, a njih čak 98% je da Vranješ više ne bude član belgijskog velikana.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Ognjen Vranješ izaziva frustracije bošnjačkim nacionalistima.
5 70
Chupy
Ovaj lik treba strucnu pomoc. Mislim da mu IQ nije veci od 33, zato nista ne cudi.
50 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi