Bosna i Hercegovina se plasirala u glavnu rundu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u futsalu

Bosna i Hercegovina se plasirala u glavnu rundu

Susreti trećeg kola grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu odigrani su večeras u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Tursku rezultatom 7:2 i tako ostvarila plasman u glavnu kvalifikacionu rundu kao prva u grupi.

Izabranici Ive Kreze do prednosti dolaze u 5. minuti Marijo Aladžić je proigrao Nerina Kahvedžića koji sa oko sedam metara loptu šalje u protivničku mrežu.

Bh. tim je imao inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena i čak 20 šuteva više od protivnika, ali drugi gol je postignut tek u 20. minuti. Strijelac je još jednom bio Kahvedžić, ovaj put na asistenciju Dejana Pavlovića.

Na 3:0 povisio je kapiten Anel Radmilović u 23’ odličnim šutem osam metara iskosa sa desne strane. Isti igrač minutu poslije postiže još jedan gol, a oba je asistirao Pavlović.

Bilal Jelić je u 27. minuti povukao loptu sa svoje polovice, došao do šesterac i pogodio za 5:0.

Muhammet Furkan Ozkan u 30’ prolazi i pored golmana Milanovića i postiže prvi gol za Tursku.

Odličnu akciju u 32. minuti izveli su bh. reprezentativci. Radmilović je poslao loptu na lijevu stranu do Kahveždića, a ovaj je vraća na šesterac gdje je natrčao Marijo Aladžić i poslao loptu iza leđa golmana Erkana Cinara.

U 33’ Jelić sa desne strane šalje loptu na suprotnu stativu gde je spremno dočekao Kahvežić i postigao gol za 7:1. Cenk Sen u 37’ smanjuje prednost bh. tima na 2:7. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Švajcarska je u drugom meču pobijedila Škotsku sa 4:1. Golove za pobjednički tim su postigli Evangelos Marcoyannakis, Alessandro Facchinetti, Gabriel Buckson i Thierry Huber, a za Škotsku Scott Smith.

Osim naše selekcije koja je osvojila 9 bodova, plasman u glavnu rundu je ostvarila i Švajcarska koja je osvojila 6. Treća u grupi je Turska sa 3, dok je Škotska turnir završila bez bodova.

Protivnici reprezentaciji BiH u glavnoj rundi biće Hrvatska, Rusija, te drugoplasirana ekipa iz grupe E preliminarne runde (Švedska ili Belgija). Kvalifikacioni turnir će biti održan u Hrvatskoj u oktobru ove godine.

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
A levati izgubise od Kazakstana hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi